Full fart hos Rottne

Tobias Johansson, vd, (till vänster) och Arne Isaksson, försäljnings- och marknadschef, på Rottne Industri AB, ser en tydlig uppgång i orderingången för nya skogsmaskiner. Foto: Rottne, pressbild.

Antalet beställda skogsmaskiner hos Rottne har ökat kraftigt. Det var i början av 2020 som orderingången tog rejäl fart och nu behöver företaget nyanställa inom flera områden.

– Vi ser helt klart en uppgående trend i orderingången, säger Arne Isaksson, försäljnings- och marknadschef på Rottne Industri.

Pandeminåret 2020 var jobbigt för många, med mycket stor osäkerhet inom flera marknader. Så även för Rottne som under förra året såg en chans att fokusera på investeringar.

– Det var en jätteutmaning för oss när saker och ting verkligen gick mellan hopp och förtvivlan. Sedan augusti förra året har vi dock haft en uppåtgående trend och därefter har det ökat månad för månad, förklarar Arne Isaksson.

Anledningarna är många. En kall vinter i Sverige har lett till att fjärrvärmeverken har fått arbeta hårt och mängden av barkborreskadad skog har avverkats för att bli brännved. En annan aspekt i Rottnes medvind är att tidigare ”sovande” marknader har satt fart igen.

– Bland annat Ryssland, som har en riktigt bra avverkningssäsong bakom sig och som behöver maskiner. Dessutom satsar vi stort på den transatlantiska marknaden där vi, framför allt i Kanada, har fått ett rejält uppsving igen, berättar Arne Isaksson.

Rottne Industri räknar med en 30 procentig uppgång i produktionen jämfört med förra året.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se