Nya hjulgrävare från Case

Case lanserar fyra nya hjulgrävare. Maskinerna kommer att byggas under ett befintligt leveransavtal av Hyundai.

Case har bekräftat lanseringen av en serie hjulgrävare i E-serien med fyra modeller. Maskinerna kommer att byggas under ett leveransavtal med Hyundai Construction Equipment.

Serien kommer att bestå av WX140E och WX160E tillsammans med de kortrumpade WX155E och WX175E SR. De kommer senare att få sällskap av en femte, större modell WX210E.

De nya hjulgrävarna får Bosch Rexroth lastoberoende flödesdelningshydraulsystem på samtliga fyra modeller samt kraftiga ZF-axlar och hydrostatiska transmissioner.

Enligt Case kommer man kunna välja i ett urval av mono- eller tvådelade huvudbommar för alla maskiner förutom WX175E SR, som endast kommer levereras med en tvådelad ledad bom.

Maskinerna drivs av steg V-kompatibla Cummins B4.5-motorer som levererar en maximal effekt på 170 hästkrafter. WX210E kommer få den större B6.7 som erbjuder en maximal effekt på 195 hästkrafter.

Motorerna har en efterbehandlingsmodul för avgaser, som innehåller en dieseloxidationskatalysator (DOC), selektiv katalytisk reduktion (SCR) och dieselpartikelfilter (DPF). Maskinerna kommer utan behov av ett avgasrecirkulationssystem (EGR) för att uppfylla kraven i steg V.

Hytten i E-serien har en teleskopisk rattstång med två tiltpunkter för att förbättra förarkomforten. Vindrutan har parallella vindrutetorkare i både övre och nedre rutan. Som tillval finns backkamera på höger sida alternativt en 360 graders kamera tillsammans med bakmonterad radar.

En 8 tums pekskärmsmonitor ger tillgång till ett menysystem som styr alla maskinens funktioner. En sekundär skärm är tillgänglig för kameror. Föraren kan navigera i huvudskärmen genom ett ergonomiskt jog-hjul där man också styr motorns varvtal.

Monitorn ger ECO-vägledning för föraren och visar data inklusive vilotider. Proportionella joystickskontroller är standard, med en omkopplare för fram/backväljare i spakhuvudet. Spaken innehåller också ett oscillationslås för framaxeln och en spärrfunktion. Joystickstyrning är tillval, liksom en smart nyckel med tryckknappstart.

Operatörer kan välja upp till 10 förinställda inställningar för extra hydraulflöde och tryck. Detta ska göra det lättare att byta hydrauliska redskap, med hydrauliska flöden anpassade för varje arbetsredskap. Den högra joysticken har även en omkopplare för att aktivera envägs eller tvåvägs hjälpflöde.

© Anläggningsvärlden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se