Nya bandburna midigrävare från Hitachi

ZX95US-7 och ZX95USB-7 är den nya 9,5-tons bandburna midigrävaren från Hitachi. Jämfört medföregångaren ZX85, ger den kraftfullare motoreffekt, högre stabilitet och förbättrad grävkraft.

Hitachi lanserar två nya kompakta bandgrävare  – ZX95US-7 och ZX95USB-7 som kommer med steg V-motor, förbättrad komfort och säkerhetsfunktioner.  

De nya grävmaskinerna som är större än den populära ZX85-6-modellen erbjuder 10 procent större stabilitet och 4 procent större grävkraft.

Livscykelkostnaderna reduceras med den nya steg V-motorn, som inte kräver SCR-system. Detta eliminerar behovet av Adblue, filterbyten och tillhörande underhåll. Den helt nya Eco-mätaren gör att föraren kan kontrollera bränsleeffektiviteten och därmed sänka driftkostnaderna.

Enligt Hitachi kommer de nya maskinerna med mono- och tvådelad bom. Den kompakta storleken, korta svängradien och kortare avstånd mellan skopan och bladet gör att maskinen kan arbeta effektivt och säkert i trånga utrymmen. Gradering och nivellering kan utföras snabbt och enkelt tack vare det flytande och justerbara schaktbladet som finns som tillval.

Hytten i de nya maskinerna är omdesignad och har en låg och bred ingång och har förbättrad pedallayout och mer benutrymme.

De nya maskinerna har Aerial Angle-kamerasystem som ger ett 270 graders fågelperspektiv och operatören kan välja mellan sex bildalternativ för att se maskinens omedelbara närmiljö.

Enligt Hitachi maximeras drifttiden ytterligare av prioriteringar av enkelt underhåll och rengöring. Det rymliga motorrummet gör det enkelt att utföra service och underhåll. Kylaren är lättillgänglig och batteriet är dessutom lätt att byta. Alla filter finns bekvämt tillgängliga i ett fack för snabbt och enkelt byte.

En unik innovation övervakar kontinuerligt kvaliteten på motor och hydraulolja, 24/7. Data överförs dagligen via två oljesensorer till Global e-Service och de upptäcker om oljekvaliteten har försämrats. Tack vare denna innovativa funktion kan kunderna vara säkra på skicket på sina grävmaskiner, och både underhåll och oplanerade stillestånd minskar.

Hitachis utbud av eftermarknadstjänster hjälper ägare att få kontroll över sina flottor och arbetsbelastningar. Fjärrövervakningssystem Owner’s Site och ConSite skickar driftdata dagligen via GPRS eller satellit från grävmaskinen till Global e-Service. Dessutom sammanfattar ConSite informationen i ett månatligt e-postmeddelande och ConSite Pocket-appen visar realtidsvarningar för eventuella problem.

© Anläggningsvärlden 2024.
info@anlaggningsvarlden.se