Nya 20-tonsgrävare från Caterpillar

cat_320_2018

Caterpillar lanserar nu en ny generation 20-tons bandgrävare – 320GC, 320 och 323. De nya maskinerna har minskade bränsle- och underhållskostnader samt förbättrad förarkomfort jämfört med tidigare modeller.

Cat 320 får integrerad Cat Connect-teknik och är avsedd för medeltunga till tunga tillämpningar. Cat 320 GC är konstruerad för lätta till medeltunga tillämpningar och Cat 323 är en premiummaskin med integrerad Cat-Connect-teknik som standard. Maskinen uppges ha klassens högsta kraft och lyftkapacitet.

De tre nya grävmaskinerna drivs av effektmatchade Cat-motorer på 122 till 164 hästkrafter. Dessa motorer förbrukar 20 till 25 procent mindre bränsle än föregående, motsvarande modeller. Det nya Smart-läget som automatiskt anpassar motorn och hydraulkraften för grävningsförhållandena optimerar såväl bränsleförbrukningen som prestandan. Motorvarvtalet sänks automatiskt när det inte finns något hydraulbehov för att ytterligare minska bränsleförbrukningen.

Det nya kylsystemet har flera elektriska fläktar och är effektivare än system med en fläkt. Det övervakar självständigt temperaturerna i hydrauloljan, kylaren och luft-till-luft-efterkylaren för att leverera exakt det luftflöde som krävs.

Cat 320 GC, 320 och 323 har ett nytt hydraulsystem med en ny huvudreglerventil som eliminerar behovet av pilotledningar, minskar tryckförlusterna och sänker bränsleförbrukningen.

Med färre hydraulledningar på grävmaskinerna krävs 20 procent mindre olja vilket sänker de långsiktiga driftskostnaderna.

Hytterna på de nya maskinerna är utrustade med standardfunktioner som nyckellös tryckknappsstart, stor 203 mm pekskärm med snabbvalsknappar för kontroll. Förarna kan programmera respons och mönster på varje knapp på joysticken och skapa sina egna produktivitetsinställningar. Avancerade hyttfästen i visköst gummi minskar vibrationerna med upp till 50 procent jämfört med tidigare modeller vilket också minskar förartröttheten.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se