Ny teleskopisk stångsåg från Milwaukee

teleskopisk stångsåg med batteridrift
Milwaukee lanserar sin nya M18 Fuel teleskopiska stångsåg med en maximal längd på 400 centimeter. Den batteridrivna sågen utvecklar en effekt på 2,35 hästkrafter och kommer med en svärdlängd på 30 centimeter. Foto: Milwaukee, pressbild.

Verktyg- och redskapstillverkaren Milwaukee lanserar nu den nya M18 Fuel teleskopiska stångsåg för yrkesanvändare. Den nya batteridrivna stångsågen är utrustad med funktioner som behövs för att kapa hårda trädslag samtidigt som den eliminerar  problem förknippade med batteridrivna redskap.

Den nya stångsågen uppges ge snabb och kraftfull kapning tack vare en kedjehastighet på 25,4 m/s, ett högt vridmoment och en kaplängd på 30 centimeter. Med Fuel-tekniken ska sågen  nå sin maxhastighet på under en sekund för optimal produktivitet. Den teleskopiska stångsågen klarar upp till 70 kapningar i 15×15 centimeters lövträ på ett fulladdat M18 12,0 Ah batteri.

Enligt Milwaukee är den nya stångsågen avsedd för yrkesanvändare som kräver hög hastighet och vridmoment.

Den borstfria Powerstate-motorn utvecklar 2,35 hästkrafter maximal effekt

Stångsågen är utvecklad för att vara balanserad vid kapning på hög höjd. Det steglösa hastighetsreglaget ger en kontrollerad kapning och uppges reagera direkt samt nå full hastighet på mindre än en sekund.

milwaukee m18 fuel stångsåg teleskopisk
Den nya stångsågen ger snabb och kraftfull kapning tack vare en kedjehastighet på 25,4 m/s, ett högt vridmoment och en kaplängd på 30 cm. Foto: Milwaukee, pressbild

Den borstfria Powerstate-motorn utvecklar 2,35 hästkrafter maximal effekt. Enligt Milwaukee erbjuder den teleskopiska stångsågen marknadsledande prestanda samtidigt som den eliminerar nackdelarna med bensindrivna sågar så som höga bullernivåer, dragstart, utsläpp och regelbundet motorunderhåll.

Sågen är fullt kompatibel med Milwaukees övriga M18-sortimentet som nu omfattar fler än 290 verktyg.

Priset för den teleskopiska stångsågen ligger på cirka 8.000 kronor exklusive moms. Den levereras utan batteri och laddare, med en axelrem.

Här kan du läsa fler nyheter om skogsmaskiner och redskap

© Anläggningsvärlden 2024
info@anlaggningsvarlden.se

milwaukee m18 fuel teleskopisk stångsåg faktaruta