Ny skogsmaskinmässa på Solvalla i maj 2021 – samtidigt som Elmia Wood

skogsmassa_solvalla

Branschorganisationen MaskinLeverantörerna lanserar den helt nya mässan Swedish Forestry Expo som kommer att äga rum den 3–5 juni 2021 på Solvalla i Stockholm. Mässan ska vara en mötesplats för det professionella, storskaliga skogsbruket med maskinerna i fokus. Mässan kommer alltså arrangeras samtidigt som Elmia Wood som går av stapeln den 2–5 juni 2021.

Lanseringen av mässan är ett eget initiativ från branschorganisationen och dess medlemmar. Swedish Forestry Expo kommer att vara öppen för alla utställare som har relevanta produkter för det storskaliga skogsbruket, såväl maskiner som tillbehör. Det är alltså inte bara medlemsföretag i MaskinLeverantörerna som är välkomna som utställare på Swedish Forestry Expo.

Den nya mässan har som mål att vara en lättillgänglig mötesplats där man som besökare kan uppleva alla utställare på en överskådlig yta. Utöver mässan kommer det att arrangeras möten och seminarier då kunskapsöverföring är en viktig del av upplevelsen.

– Vi vill skapa en renodlad mässa för de professionella skogsmaskinköparna, där skogsmaskinerna är i fokus. Valet av Solvalla som mässarena kändes naturligt då vi har goda erfarenheter därifrån med Svenska Maskinmässan och platsen lever upp till kraven på tillgänglighet, säger Björn Bäckström vd på MaskinLeverantörerna.

– Nu skapar vi en mässa som vi vill ha den. Ut med glass, ballonger och vedklyvar, full fokus på maskiner, säger Carl-Henrik Hammar, vd på Ponsse, i en kommentar.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se

Nu skapar vi en mässa som vi vill ha den. Ut med glass, ballonger och vedklyvar, full fokus på maskiner!” Carl-Henrik Hammar, vd på Ponsse AB.
– Nu skapar vi en mässa som vi vill ha den. Ut med glass, ballonger och vedklyvar, full fokus på maskiner, säger Carl-Henrik Hammar, vd på Ponsse AB. Foto: Per Eriksson.