Ny rivningsgrävare från Doosan

Doosan  är på väg att lanserar DX380DM-7, den tredje modellen i företagets nya rivningsserie. Maskinen går in mellan de befintliga DX235DM och DX530DM som lanserades förra året.

I april förra året lanserade Doosan sin första rivningsgrävare – DX235DM med 16 meters räckvidd.  I november 2020 lanserades 530DM med 27,5 meters räckvidd.  Nu lanseras nu ytterligare en maskin i serien – DX380DM-7.

Den nya maskinen som är den tredje modellen i Doosans rivningsgrävarsortiment har en räckvidd på 23 meter. Den nya rivningsgrävaren uppges ha bra sikt, tiltbar hytt (30 grader) och är särskilt lämpad för rivningsapplikationer där det krävs hög räckvidd. rivningsbommens maximala stifthöjd på DX380DM-7 är 23 meter.

Den nya rivningsgrävaren kommer även med ett justerbart underrede som sträcker sig till en maximal bredd på 4,37 meter för att ge optimal stabilitet vid arbete på rivningsplatser. Underredet kan dras in till 2,97 meter i smalt läge för transport av maskinen. 

Justeringsmekanismen bygger på en permanent inre cylinderkonstruktion som minimerar motståndet under breddjusteringen och hjälper till att förhindra skador på komponenterna.

Doosan DX380DM-7 har som standard ett FOGS-hyttskydd, slangbrottsventiler på bommen, mellanbommen och stickan. Maskinen har även ett stabilitetsvarningssystem.

En nyckelfunktion hos den nya maskinen, som delas med de andra modellerna i sortimentet, är en modulär bomkonstruktion och hydraulisk låsmekanism. Konstruktionen gör det enkelt att växla mellan rivningsbom och en grävbom för olika typer av arbeten inom samma arbetsplats vilket ger en mycket flexibel maskin, skriver Doosan i ett pressmeddelande. 

Grävbommen kan dessutom monteras på två olika sätt, vilket tillsammans ger totalt tre olika konfigurationer på samma basmaskin.

Maskinen drivs av en 9,3 liters Scaniamotor på 322 hästkrafter.

Svensk generalagent för Doosan är Maskinia i Linköping.

Läs mer om Doosan DX235DM

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se