Doosan lanserar ny rivningsgrävare

doosan_dx235dm

Doosan lanserar nu nya DX235DM som är den första maskinen i företagets sortiment av rivningsgrävare med 16 meters räckvidd. Enligt Doosan kommer ytterligare två större modeller lanseras senare i år – DX380DM och DX530DM.

Den nya rivningsgrävaren uppges ha bra sikt, tiltbar hytt (30 grader) och är särskilt lämpad för rivningsapplikationer där det krävs hög räckvidd.

En nyckelfunktion hos den nya maskinen, som delas med de andra modellerna i sortimentet, är en modulär bomkonstruktion och hydraulisk låsmekanism. Konstruktionen gör det enkelt att växla mellan rivningsbom och en grävbom för olika typer av arbeten inom samma arbetsplats vilket ger en mycket flexibel maskin, skriver Doosan i ett pressmeddelande. Grävbommen kan dessutom monteras på två olika sätt, vilket tillsammans med gävbommen ger totalt tre olika konfigurationer på samma basmaskin.

Doosan DX235DM är utrustad med en 18 meters lång rivningsbom som gör det möjlighet att arbeta på en maximal höjd på 16 meter. Den rekommenderade maximala vikten för fäste och redskap i detta läge är 2,1 ton.

Maskinen har en hydraulisk justerbar undervagn, som sträcker sig till en maximal bredd på 3,74 meter för att ge en optimal stabilitet vid arbete på rivningsarbetsplatser. Undervagnens bredd kan dras ihop hydrauliskt till 2,54 meter i det smalaste breddläget som används vid transport av maskinen.

Svensk generalagent för Doosan är Maskinia i Linköping.

© Anläggningsvärlden 2020.
info@anlaggningsvarlden.se