Ny lågbyggd skogsvagn från Jyki

Den finska släpvagnstillverkaren Jyki lanserar nu ett nytt lågbyggt timmersläp. Tack vare den optimerade konstruktionen är släpets lastutrymme så stort som det är möjligt.

Tack vare den nya chassikonstruktionen är släpets ramhöjd med däckdimensionen 265/70R19,5 endast 1030 millimeter. Den låga chassihöjden innebär att de största möjliga lasthöjden är 3200 millimeter, och släpets totalhöjd blir då under 4,5 meter.

– Jyki Ultra Low har under ett års tid varit i produktivt arbete varje dag och har verkligen fått utstå tuff behandling säger Saku Simpanen från Kuljetus Skogstransporter, som deltagit i utvecklingen under släpets testprojekt.

Det med luftfjädring försedda Jyki Ultra Low -timmersläpet har körhöjd i två lägen. I svår terräng får man maximal nytta av fjädringen och viktiga tilläggscentimetrar i markhöjden genom att höja körhöjden. När man sänker fjädringen vid landsvägskörning sjunker släpets tyngdpunkt och kombinationen blir stabilare och säkrare.

Det nya timmersläpets omdesignade bakände förbättrar chassikonstruktionens genomströmning, vilket minskar den belastning som bildas av snö, is, sand eller damm. Som slutresultat uppnås mer nyttolast.

Jyki Ultra Low -timmersläpet finns att få med antingen luftfjädring eller mekanisk fjädring. RSS, det vill säga möjlighet till Road Stability Support i bromssystemet förbättrar trafiksäkerheten.

© Anläggningsvärlden 2020.
info@anlaggningsvarlden.se