Ny kompakt hjullastare från Bobcat

Bobcat har utökat företagets portfölj av kompakta hjullaster med lanseringen av den nya L95-modellen som kompletterar de kompakta hjullastarna L85 och L75 som lanserades 2021 respektive 2022.

Den nya L95-modellen som väger 5.376 kilo, uppges erbjuda hög effekt, intuitiva kontroller, förarkomfort, användarvänlighet och flexibilitet för redskap som finns i L75 och L85. Dessutom kommer L95 med de senaste produktuppdateringarna, som också finns tillgängliga i 2024-versionerna av L75 och L85, och är baserade på återkoppling från kunder. 

– Hög prestanda garanteras i L95 genom kombinationen av den kraftfulla Bobcat 75 HP-motorn, hydrauliken och den maximala körhastigheten på 40 km/h. Precis som i L75 och L85, kompletteras detta av den bekväma och rymliga hytten, i kombination med den höga stabiliteten och lyftkapaciteten och imponerande bryt-, tryck- och dragkrafter, tillsammans med ett omfattande urval av Bobcat-tillbehör. Och det förbättrade Automatic Ride Control-systemet skyddar förarna från alla stötar eller ojämn terräng, säger Jiri Karmazin, produktchef för hjullastare på Bobcat.

Förare av L95 kan växla från 1:a till 2:a växeln när den är stoppad, vilket tillåter acceleration upp till 40 km/tim för att öka arbetsplats räckvidd, utan att behöva ytterligare resurser som att organisera transport på en lastbil. Enligt Bobcat kan den högre körhastigheten ge betydande besparingar och förbättrar den dagliga användningen av maskinen.

Även oerfarna förare kan snabbt börja arbeta på L95 med självförtroende, tack vare det intuitiva kontrollschemat, Bobcats Flex Drive med automatisk tomgångsfunktion och en mängd säkerhetsfunktioner. Maskinen är återigen utrustad med funktioner för automatisk parkeringsbroms och sluttningsassistent, vilket säkerställer att parkeringsbromsen på L95 automatiskt kopplas in och ur efter behov. Dessa fordonsliknande egenskaper är unika i branschen för denna typ av maskin.

– I L95 introducerar vi några nya funktioner för branschen för att ytterligare förbättra användarvänligheten. Joysticken är nu integrerad med den fjädrade förarstolen för att ge bästa förarupplevelse och komfort. Placeringen av kontrollerna på joysticken är utformad för att göra den enkel och bekväm att använda, även under långa arbetstimmar. Baserat på feedback från kunder har vi också förbättrat svarstiden framåt och bakåt, tillsammans med ökad lyft- och tilt-multifunktionalitet, för att förbättra produktiviteten och driftsupplevelsen, säger Jiri Karmazin, avslutningsvis.

© Anläggningsvärlden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se