Ny kombinationsplog från Mählers

Mahlers_diagonal-kombiplog_DPD3700

Mählers fortsätter hålla hög takt i sin produktutveckling och den senaste är DPD (DiagonalPlog Dubbel) en säker och effektiv kombinationsplog som är konstruerad för att kasta snön lika bra åt både höger som vänster håll.

De senaste åren har säkerhet varit ett av ledorden i Mählers utvecklingsarbete och likt övriga diagonalplogar har DPD fjädrande skärhållare. Detta innebär en kraftigt reducerad risk för skador på plogen samt risk för riktningsändring vid påkörning av uppstickande hinder eller om plogen skär ned i underlaget.

– Många av våra kunder har lång erfarenhet av plogar med fasta skär och vet vilka risker som uppstår om plogen hugger fast i vägbanan, därför utrustar vi vår nya plog med fjädrande skärhållare säger Roar Wehn, sälj och marknadschef på Mählers

Roar Wehn berättar att utvecklingen av DPD har utgått från kundönskemål. När kravspecifikationerna var klara övergick arbetet till ritning för att sedan övergå produktion och praktiska prototyptester.  Sedan årsskiftet har ett antal förserieplogar gått ut på slut-tester på det Svenska & Norska vägnätet.

Serieleverans av färdig produkt beräknas ske hösten 2017 och Roar Wehn berättar att order för kommande säsong har redan börjat komma in.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se