Premiär för ny frontplog från Mählers

web_dsf1166

På Entreprenad Live som arrangerades 8-10 september i Göteborg, visade Mählers bland annat en ny högkastande frontplog med inbyggd säkerhet – DPH3700.

− Vi har testkört den nya diagonalplogen i flera tusen mil både i Sverige och Norge och det har resulterat i en diagonalplog för miljöer med stora mängder snö, säger Mats Skoglund, produktspecialist på Mählers.

– Jag är imponerad av hur den kastar snön säger Jonas Vykander, en av testförarna som under vintern 2015/2016 testat nya plogen på fjälllvägar i trakterna kring Kallsedet, 60 km norr om skidparadiset Åre, Sverige.

web_dsf1169

 

DPH har en speciell konstruktion som får snön att slungas ut med hög fart i en brant vinkel. Detta innebär att plogkanterna inte byggs upp lika fort som med en konventionell plog byggd för landsvägsplogning med mindre mängder snö.n bra och viktig funktion är de fjädrande skärhållarna som Mählers utrustat den nya plogen med. En säkerhetsdetalj som undviker skador på lastbilen, plogen eller ofrivillig riktningsändring vid påkörning av något uppstickande hinder eller genom att plogstålen skär ner i vägbanan.

Utöver detta har parallellogramets vridcylindrar inbyggda chockventiler som löser ut vid en eventuell påkörning av ett hinder. Höger sida av plogen är dessutom beklädd med en glidlist som skonar exempelvis vägräcken.

Länk till Mählers