Ny fällgripsmodell från Hypro

Hypro FG60 fälggrip
Hypro i Lönsboda lanserar en ny fällgrip – Hypro FG60 som tar plats som företagets största fällgrip. Den kan monteras på skotare, grävmaskin, lastbil och griplastarvagn.

Hypro lanserar en ny modell av fällgrip som kan monteras på skotare, grävmaskin, lastbil och griplastarvagn. Modellen har fått namnet Hypro FG60 och tar plats som den största fällgripen i Hypros sortiment.

– Den nya fällgripen unik i sin storleksklass där gripklorna öppnar 1500 mm spets till spets, men kan ändå gripa och hålla så liten diameter som cirka 55 mm. Hypro FG60 är utvecklad för minimal slangdragning, låg vikt, stor kapförmåga och oöverträffad smidighet. Utrustad med rotator kan den rotera fritt i 360° utan extra slangdragning, säger Linus Bergman, marknadsansvarig på Hypro.

Utmärkande för inkopplingsversionen ”FA” är en helhydraulisk konstruktion, med autofunktion för tilt och kap via kommandon för öppna grip och stäng grip. Det krävs alltså inget extra styrsystem för att manövrera fällgripen. Även inkopplingsversionen ”EC” (Electric Control) kommer vara valbar för fällgripen Hupro FG60 och kommer då med elektronisk kontroll på samtliga funktioner, hydrauliken matas alltid via öppna/stäng grip-funktionen men en el-signal bestämmer vilken funktion på fällgripen som manövreras. Detta styrs via kabel eller via radiosignal och batteripaket.

”FG60 är utvecklad för minimal slangdragning, låg vikt, stor kapförmåga.”

Hypros Fällgripar kan monteras på i princip alla kranar med rotator, exempelvis på lastbilar, skogsvagnar, skotare eller grävmaskin. Fällgriparna används för att fälla, kapa, lasta och lossa träd, grenar och sly utmed vägar, ledningsgator, i park- och stadsmiljöer.

– FG60-versionerna kommer levereras som standard i utförandet energifällgrip, utrustade med öppna gripklor (risklor) och 75 centimeter långt, ovalformat energisågsvärd. Valbara motorstorlekar kommer vara 10/14/19cc. Hypro FG60 beräknas kunna beställas efter sommaren 2024 och levereras då i inkopplingsversionerna FG60-FA och FG60-EC, berättar Linus Bergman avslutningsvis.

Här kan du läsa fler nyheter om skogsmaskiner

© Anläggningsvärlden 2024
info@anlaggningsvarlden.se