Ny batteridriven motorsåg från Husqvarna

Nu lanserar Husqvarna den batteridrivna motorsågen 435i som ersätter den tidigare modellen 340i. Den nya sågen passar markägare som regelbundet behöver fälla mindre träd, röja, besära och hugga ved.

Nu lanserar Husqvarna den batteridrivna motorsågen 435i. Den uppges komma med effektivt vridmoment och hög kedjehastighet. I kombination med vattentät elektronik ska den nya sågen passa för en rad olika uppgifter oavsett väder.

Nya Husqvarna 435i ersätter den tidigare modellen 340i som passar markägaren som regelbundet behöver fälla mindre träd, röja, beskära eller kapa ved. Motorsågens nya optimerade vridmoment och höga kedjehastighet ger skärprestanda motsvarande en 35cc bensindriven motorsåg. Den låga vikten och kompakta utformningen uppges den även vara enkel att manövrerar och möjliggör mer ergonomiska arbetsförhållanden.

– Det här är den perfekta ”all-round”-motorsågen. Den kan användas för allt från att beskära träd till att röja. Den fungerar som allra bäst för träd upp till 20 cm i diameter. Den låga vikten och smarta designen förbättrar dessutom ergonomin när man arbetar med tidskrävande och svåra projekt, säger Peter Bergholm, produktchef på Husqvarna.

Husqvarna 435i är vattentät och klassificerad enligt IPX4-systemet, vilket innebär att sågen kan användas året runt under alla väderförhållanden. Batteriet är dessutom placerat horisontellt genom sågkroppen, vilket minskar risken för att smuts och vatten ska kunna tränga in i batterifacket. Tack vare en knappsats kan användaren justera prestandan, se aktuell batterinivå och slå av och på motorsågen.

435i bygger på Husqvarnas 36volts batterisystem BLi-X. Det innebär att 36 volts batteriet även kan användas för andra Husqvarna-redskap som grästrimmers, häcksaxar och lövblåsar. 

Motorsågen har även ett så kallat SavE-läge som kan aktiveras för att maximera användningstiden och bevara sågens batterilivslängd- Med SavE-läget aktiverat sänks varvtalet vilket är fördelaktigt när uppgiften inte kräver sågens fulla kraft. För att förlänga batteritiden ytterligare stängs motorsågen av när den inte använts på tre minuter. 

© Anläggningsvärlden 2024.
info@anlaggningsvarlden.se