Ny ägare på Hinnagårds Mekaniska

Från vänster i bild: Anders Frisk (ny vd och delägare på Hinnagårds Mekaniska) , Jörgen Eriksson (ordf. Hinnagård Holding), Torbjörn och Suzanne Johansson.

Hinnagårds Lantbruksservice startades av Torbjörn Johansson redan år 1997 och 2010 ombildades företaget och bytte namn till Hinnagårds Mekaniska AB. De senaste 14 åren har Hinnagårds Mekaniska specialiserat sig på maskiner för entreprenad, jordbruk och sågverk.

 Med sina etablerade produkter såsom AX Lättingröjare, AX Boomerang, räckesklippare och släntklippare som man tillverkar i sin egna verkstad i Vessigebro, strax utanför Falkenberg är Hinnagård det lilla företage där kvalutet och relationer alltid varit fokus.

Efter 26 år är det nu dags för Torbjörn och Suzanne att lämna över stafettpinnen till nya ägare och sedan den 1 november tar familjen Frisk med Anders Frisk i spetsen över driften av verksamheten. Samtliga nyckelpersoner inklusive den förra ägaren och grundaren Torbjörn Johansson blir kvar i företaget och verksamheten kommer flyta på som vanligt. Man kommer även fortsätta driften av bolaget i de befintliga lokalerna i Hinnagård.

– Det var dags för oss att kliva åt sidan och låta en yngre generation ta över. Vi ser med tillförsikt på vad framtiden innebär för Hinnagård. Med Anders långa erfarenhet av att bygga bolag och kunnande känner vi oss trygga med att Hinnagård fortsätter utvecklas i rätt riktning, säger Torbjörn Johansson, tidigare ägare till Hinnagårds Mekaniska.

– Det är en fantastiskt kul och spännande utmaning för oss att ta över och utveckla detta fina bolag som Torbjörn och Suzanne har byggt upp. Med lite nytt tänk och mer riktade satsningar på sälj och marknadsföring hoppas vi nå ut till fler med Hinnagårds hela sortiment av kvalitetsprodukter inom avverkning och vägunderhåll, säger Anders Frisk i en kommentar till förvärvet.

Länk till Hinnagårds Mekaniska.

© Anläggningsvärlden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se