Hitachi ansluter till europeisk branschorganisation för rivning

Hitachi blir medlem i den europeiska branschorganisationen för rivning European Demolition Association (EDA). Foto Hitachi Construction Machinery.

Hitachi Construction Machinery Europe (HCME meddelar att man blivit medlem i branschorganisationen European Demolition Association (EDA). Som tillverkare av specialgrävmaskiner utformade speciellt för rivning, är HCME glada över att ansluta sig till EDA, som representerar nationella föreningar, entreprenörer och leverantörer och främjar och skyddar industrins intressen i Europa, skriver HCME i ett pressmeddelande.

– Vi ser fram emot att samarbeta med andra medlemmar av EDA, dela med oss av vår expertis och utbyta information för att förbättra arbetsförhllanden, stadarder och utbildnig i den nynamiska rivningsbranschen, säger Takaharu Ikeda, vd på HCME.

Han fortsätter: – Genom att dela kunskap och expertis kan vi ständigt förbättra vår utrustning till förmån för entreprenörer och operatörer, vilket säkerställer att högsta nivåerna av säkerhet, effektivitet och tillförlitlighet.

Enligt Hitachi har företagets rivningsmaskiner utvecklats för att möta behoven hos de som arbetar i branschen. Baserat på standardmodeller har de flera alternativ för att lägga till styrka och hållbarhet för arbete i utmanande miljöer, och ökad säkerhet för förare i hytten. Försedda med mono-, två- eller tredelade bommar kan de nå upp till 40 meter. Hitachi introducerade också speciellt förstärka modeller för rivningsprojekt på Bauma förra året. Bland annat modellerna ZX400MC-7 och ZX600MC-7.

© Anläggningsvärlden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se