Ny 60-kubiks motorsåg från Stihl

Stihl ms400 motorsåg
Nu lanserar Stihl den nya motorsågen för professionella användare – MS400 som uppges komma med banbrytande prestanda i 60-kubiksklassen med bästa-effekt-till-vikt-förhållandet. Foto: Rasmus Kaessmann, Stihl pressbild

Stihl lanserar den nya motorsågen MS400 som är speciellt framtagen för professionella användare inom framförallt skogsbruk.

Enligt Stihl erbjuder den nya sågen det bästa effekt-till-vikt-förhållandet i 60-kubiksklassen, vilket gör den lämplig för avverkning, kvistning och kapning av stora träd. Trots effekten på 4,08 hästkrafter väger MS400 endast 5,5 kilo, vilket ska göra den särskilt enkel att hantera och manövrera.

– Vi ser verkligen fram emot att lansera STIHL MS 400 på marknaden och att få addera ännu en kraftfull motorsåg till vårt produktsegment. Sågen är det perfekta valet för professionella användare inom skogen som kräver en kraftfull, pålitlig och mångsidig motorsåg för att möta de krävande utmaningarna inom skogsbruket, säger Mats Gustafsson, Product Launch Manager på Stihl i Norden.

Vridmomentet är på 4,3 Newtonmeter och sågen har en undersida med raka ribbor för smidig förflyttning längs stocken. Detta minimerar även smutsansamlingen, vilket resulterar i att användaren behöver spendera mindre tid på rengöring.

Det nya HD2-luftfiltret har en förbättrad design som ger längre intervall mellan underhållsperioder, medan det uppvärmda handtaget (VW) innebär komfort och prestanda även under kalla förhållanden. Dessutom har MS 400 en ny design med mjukare och rundare linjer vilket ger en förbättrad ergonomi.

MS 400 från Stihl finns tillgängliga hos auktoriserade återförsäljare senare i höst. Priset är ännu inte känt.

Här kan du läsa fler produktnyheter inom skog

© Anläggningsvärlden 2024
info@anlaggningsvarlden.se