Ny 5M traktor från John Deere

nya John Deere 5M lanseras som en mycket mångsidig maskin för både bonden och entreprenören.
Tillgänglig med nya transmissioner och integrerade AutoTrac-funktioner i instrumentbrädan, nya John Deere 5M lanseras som en mycket mångsidig maskin för både bonden och entreprenören.

Den nya traktorn kommer med nya transmissioner och integrerade Auto-Trac-funktioner i instrumentbrädan. Den nya John Deere 5M uppges vara en mångsidig traktor för både lantbrukaren och entreprenören.

Mångsidigheten hos den nya 5M gör att den kan användas både på fältet, byggarbetsplatsen, gården och på vägen. John Deere har även lagt till den helt nya toppmodellen 5130M i sortimentet och utökar därmed portföljen med en övre effektklass med en maximal effekt på upp till 135 hästkrafter. De nya växelalternativen PowrQuad PLUS och Powr8 ger användarna lösningar för en mängd olika uppgifter.

Tekniken gör att traktorföraren har tillgång till kontinuerlig dragkraft med mjuka växlingar. Dessutom eliminerar en knapp på spaken behovet av manuell koppling vid växling mellan grupper. Tack vare EcoShift-funktionen minskar 5M-traktorn varvtal för att spara bränsle, samtidigt som den levererar tillräcklig kraft för att utföra transportuppgifter effektivt i upp till 40 km/h.

”Mångsidigheten hos den nya 5M gör att den kan användas både på fältet, byggarbetsplatsen, gården och på vägen.”

Integreringen av AutoTrac i instrumentbrädan – en funktion som ägare av 6M-serien har i hörnstolpsdisplayen – förbättrar precisionen och effektiviteten genom att minimera överlappning under fält- och gräsarbete. Vägledningssystemet hjälper till att hålla sig på rätt spår i raka fältjobb. En uppgradering till mer sofistikerade vägledningsfunktioner med en G5 Universal Display är möjlig när som helst.

Med en kompakt svängradie på 4,1 meter erbjuder John Deere 5M-serien god manövrerbarhet, vilket gör den väl lämpad för uppgifter som gårdsarbete och matning av djur i trånga utrymmen. Den låga huven och det stora takfönstret uppges ge föraren utmärkt sikt, särskilt för frontlastaruppgifter.

Den nya 5M-serien kommer med funktionen för predictive analytics Expert Alerts, som möjliggör tidig identifiering av nödvändiga underhållsbehov, vilket ytterligare förbättrar driftsäkerheten och minimerar oväntade stillestånd, skriver John Deere i ett pressmeddelande.

© Anläggningsvärlden 2024
info@anlaggningsvarlden.se

Den kompakta svängradien på John Deere 5M förenklar arbetet på gården avsevärt,
Mångsidig traktor. Den kompakta svängradien på John Deere 5M förenklar arbetet på gården avsevärt, som till exempel vid utfodring.