Norrvidinge köper Sortab

Med gemensamma krafter, konstaterar (fr. v) Anders Folkesson, Roger Algotsson, Sortab och Per-Eric Troneus, Martin Nilsson, Johan Beermann, Norrvidinge. Foto: Norrvidinge
Med gemensamma krafter, konstaterar (fr. v) Anders Folkesson, Roger Algotsson, Sortab
och Per-Eric Troneus, Martin Nilsson, Johan Beermann, Norrvidinge. Foto: Norrvidinge

Sortab Mark & Sorteringstjänst i Karlskrona blir en del av Norrvidinge. Genom förvärvet stärker Norrvidinge sin position i utvecklingen mot att vara den ledande aktören på transport- och maskintjänster samt anläggningsmaterial i södra Sverige.

– Sortab är ett välskött bolag med goda medarbetare och har en stark position på marknaden i östra Blekinge. Sortab speglar våra värderingar och vårt sätt att arbeta långsiktigt med verksamheten, säger Johan Beermann, vd på Norrvidinge.

Sortab omsätter idag årligen cirka 75 miljoner kronor och har 25 medarbetare, vilka samtliga kommer att erbjudas anställning i Norrvidinge. Verksamheten kommer framåt att bedrivas under namnet Norrvidinge. Varumärket Sortab kommer framåt att bli en del av Norrvidinge och då företrädelsevis att hantera recycling-verksamheten.

– Att fortsätta utvecklas ihop med Norrvidinge och dess affärsmodell skall bli intressant och spännande, säger Roger Algotsson, delägare i Sortab och som framåt kommer att verka som affärschef och ansvarig för verksamheten i Blekinge.

Genom förvärvet stärker Norrvidinge sin position inom samtliga segment samt utvidgar även sin verksamhet till Blekinge och södra Småland. Tillträde sker 1 mars 2019. Inkluderat förvärvet av Sortab går nu koncernens omsättning upp mot 600 miljoner kronor.

– Som Norrvidinges ägare kan vi konstatera att förvärvet av Sortab ligger helt i linje med Norrvidinges långsiktiga strategi och bidrar till att skapa hållbara värden och ta Norrvidinge vidare i utvecklingen, säger Martin Nilsson och Per-Eric Troneus i en kommentar till affären.

© Anläggningsvärlden 2019.
info@anlaggningsvarlden.se