Next One Technology förvärvar Dox

Från vänster: Johan Jarskog, vd på Next, Jovan Paskota, Per-Olof Staam, grundare av Dox och Monika Steinvall, IT-chef på Next. Foto: Mats Johansson

Next One Technology, ett specialistföretag på digitala verktyg för byggbranschen förvärvar företaget Dox, som erbjuder effektiv dokumenthantering för samma bransch.

– Med samgåendet kommer vi att ytterligare förenkla byggindustrins vardag. Dox kommer redan från dag ett att skapa värde hos våra kunder. Med ledande dokument- och ärendehantering samt stöd för Building Information Management, BIM, får våra kunder en tjänst som verkligen skapar ordning och reda i deras byggprojekt, från tidiga skeden ända till förvaltningsstadiet, säger Johan Jarskog, vd på Next.

Det svenska contechbolaget Next One Technology erbjuder ett molnbaserat projektverktyg och affärssystem som hjälper byyföretag att få kontroll på sin verksamhet i realtid. Tack vare bredden i Next minskar behovet av olika interna system, vilket skapar ett värde för bygg- och anläggningsföretagen som använder tjänsten. Bland fördelarna som Next framhåller finns bland annat förenklad administration, kortare ledtider, ökad produktivitet, högre kvalitet mot kund och en förbättrad konkurrenskraft.

Företaget har vuxit snabbt genom både organisk tillväxt och en rad förvärv specialiserade inom bygg- och anläggning. Köpet av Dox uppges markera nästa steg på Nexts utvecklingsresa.

– Vår ambition är att bli den ledande europeiska aktören med fokus på små- och medelstora byggbolag. Det är en naturlig del av vår strategi att komplettera vår plattform med ledande nischsystem som vi kan integrera och växa med lokalt och internationellt, säger Johan

Jarskog, vd på Next.

– Det var kunders uttryckliga efterfrågan som ledde till att affären och integrationen med Next nu genomförs. När de här funktionerna är hopslagna får vi ett sömlöst informationsflöde i form av en molntjänst med många funktioner i samma plattform. Båda system integrerade, vilket idag är oerhört angeläget. Att jobba i stuprör hör gårdagen till, säger Per-Olof Stam, vd och medgrundare på Dox i en kommentar till förvärvet.

Per-Olof Staam och Jovan Paskota, medgrundare av Dox och som arbetat med digitalisering inom industri och samhällsbyggnad sedan 1985, kommer fortsätta vara operativa inom Next One Technology.

Länk till Next One Technology.

© Anläggningsvärlden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se