Finsk skogsmaskin med lågt marktryck lanserad

Under MaskinCitys gallringsdagar visades bland annat den finska maskintillverkaren Jarcracs kombimaskin Jarcrac Magna PRO Dual som bland annat är utrustad med en Mowi P40T kran med 7,5 meters räckvidd.

MaskinCity i Motala arrangerade nyligen gallringsdagar i Slättmon mellan Rimforsa och Kisa i Östergötland. Där visade man bland annat den finska skogsmaskinen Jarcrac som Maskincity sedan årsskiftet är importör av. 

Jarcrac är en finsk skogsmaskinstillverkare som tillverkar mindre skördare, skotare och kombimaskiner.

– Genomtänkt och robust maskindesign kombinerat med användningen av en helt hydrostatisk transmission kompenserar för pålitliga maskiner som är lätta att underhålla med mycket låga driftskostnader jämfört med tyngre skogsmaskiner, säger Ulf Johansson, säljare på MaskinCity.

Under MaskinCitys gallringsdagar visades även en Rottne H8E utrustad med Logmax 3000 skördaraggregat och en Jarcrac Magna Pro Dual utrustad med en Mowi P40T kran med en räckvidd på 7,5 meter.

Dualen är kombimaskin och skördaraggregatet är ett Keto Forst Extreme. 

– Kombimaskinen kommer med 8 hjul och ett mycket lågt marktryck och är perfekt för garring i ungskogar året runt. Den är lite bredare än den bandade versionen, men i gengäld har den en större lastkapacitet. Trots de kompakta måtten är stabiliteten god, säger Ulf Johansson.

Lastkapaciteten är 6 ton, d.v.s 1 ton mer än bandversionen och marktrycket vid fullt lass är bara 0,56 kg/cm2 (8 PSI)

Under Maskincitys gallringsdagar gallrades det i tät, kuperad granskog och där terrängen gjorde att maskinerna fick visa vad de går för.

Stickvägarna gjordes smala och gallringen blev verkligen väl genomförd med beståndsgående maskiner, vilket ger en väl genomgallrad och stormfast skog.

Enligt MaskinCity har introduktionen av Jarcrac gått bra med fyra sålda maskiner hittills.

Länk till MaskinCity

© Anläggningsvärlden 2023
info@anlaggningsvarlden.se