MultiOne på offensiven

Niklas Söderman, vd på Multibolaget som är generalagent för MultiOne på den svenska marknaden vill sälja fler maskiner och vänder sig nu till fler kundkategorier. Foto: Multibolaget.

MultiOne som sedan 2017 har Multibolaget i Uppsala som svensk generalagent vill nu växa på den svenska marknaden. 
– Med tio olika maskinserier och över 170 olika originalredskap i sortimentet är förutsättningarna för tillväxt goda menar Niklas Söderman, vd på Multibolaget.

MultiOne är en midjestyrd redskapsbärare tillverkad i Italien som tack vare det stora sortimentet med redskap passar många olika yrkeskategorier som till exempel arborister, trädgårdsanläggare, fastighetsbolag och inom jordbruk.

Den minsta maskinserien från MultiOne som Multibolaget säljer i Sverige, 1-serien väger omkring 350 kilo och drivs av en motor från Yanmar på 12 hästkrafter. 10-serien, som är den största väger 2.100 kilo utan bakvikter (med båge) och har en lyftkapacitet på 2.160 kilo, tipplast på 2.700 kilo. Lyfthöjden är 3,21 meter. Den drivs av en steg V-motor på 75 hästkrafter.

MultiOne har även en 100 procent eldriven maskin på 1.263 kilo. Den drivs av ett 20,5 kWh batteri som klarar upp till fyra timmars drift på en laddning. Många av maskinerna går även att få med hytt med värme och luftkonditionering. 

Multibolaget har även inlett samarbete med flera tredjepartsföretag som utvecklat specialredskap för MultiOne. Man planerar även att lansera färdiga ”redskapspaket” för olika kundkategorier. T.ex kan en arborist behöva en stubbfräs, timmergrip, flistugg, trädklipp, vinsch och lättmaterialskopa.

För ett anläggningsföretag kan en jordborr, grävagggregat, krosskopa, demoleringsgrip, sorterskopa och hydraulhammare vara lämpliga redskap.

Dessutom kan Multibolaget specialanpassa maskinerna för de svenska kunderna. Bland annat har man byggt om en maskin för att passa en rullstolsbunden maskinförare.

MultiOne säljs idag genom tolv återförsäljare runt om i Sverige. Sverige är dessutom MultiOnes tredje största marknad. Med tanke på att maskinen säljs i över 60 länder, får det anses vara en bedrift i sig.

I slutet av januari förvärvade dessutom det svenska investmentbolaget, Enköpingsbaserade Lifco, majoriteten av aktierna i MultiOne. Förra året omsatte MultiOne cirka 27 miljoner Euro. Bolaget är baserat i Vicenza i Italen och har 46 anställda. Den svenska kopplingen är förstås något som Multibolaget tror gynnar verksamheten i Sverige. Bland svenska företag som Lifco sedan tidgare äger finns bland annat Brokk, Indexator, RF-System och Hultdins. 

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se