Maskinia skänker minst 500 000 kr till arbetet mot cancer

maskinia_doosan

Unik Doosan maskin, nummer 400 000, auktioneras ut på Svenska Maskinmässan och överskottet går till välgörenhet! Maskinia med leverantörer skänker minst 500 000 kr till arbetet mot cancer.

Maskinia lyckades under den internationella maskinmässan Intermat 2018 ropa in den unika maskinen, Doosan DX140W-5 Black Edition, som Doosan auktionerade ut bland sina generalagenter för att fira 400 000 stycken tillverkade enheter. Nu är maskinen i Sverige och maskinen kommer nu att auktioneras ut till svenska kunder under den Svenska Maskinmässan 2018 på Solvalla och stötta arbetet mot cancer.

Maskinen har väckt stort intresse både under Intermat 2018 och sedan den kom hem till Sverige. Dess svarta utseende skapar stor uppmärksamhet och gilla-markeringarna samt kommentarer på Facebook har varit många. Det är den hyllade modellen av hjulgrävaren DX140W-5 som nu finns i en enda unik Black Edition och som namnet antyder så är den svartmålad med Doosans orangea färger som inslag och dekaler i silver.

Maskinen kommer nu att auktioneras ut under Svenska Maskinmässan på Solvalla där entreprenörer kan lägga bud direkt i montern. Auktionen kommer att smygstarta redan måndagen den 28:e maj, pågå under mässan och avslutas på måndagen efter mässan, den 4:e juni.

Vi började redan i Paris att spåna på hur vi gör det bästa av denna fantastiska möjlighet. Vi ville att så många som möjligt skulle se maskinen och vi ville även i vår tur på Maskinia göra något gott av den, precis som Doosan gjorde med att skänka pengar till välgörenhet. Nu har vi en mycket bra plan för detta, säger Carl-Johan Sunnerfjord, försäljningschef för Doosan på Maskinia.

Maskinen genomgår just nu en ”Sverige-anpassning”, där man utrustar den till hög svensk standard. Fäste, tiltrotator, belysning, centralsmörjning, värmare, styrsystem och mycket annat monteras på Maskinias huvudanläggning i Linköping.

De leverantörer som stöttar denna auktion är engcon, Leica geosystems, KGK (Webasto), Nokian Tyres, MittXn Lincoln (SKF) och Abkati. Tillsammans med Maskinia och Doosan är de nu uppe i 500 000 kr som kommer att skänkas till arbetet mot cancer!

-Vi är fantastiskt glada att vi lyckades ropa hem maskinen, säger Maskinias VD Fredrik Holmquist, att få äran att få denna maskin till Sverige och erbjuda den till våra kunder och samtidigt göra en god gärning känns fantastiskt. Många av våra kunder har redan hört av sig och velat köpa maskinen men vi vill nu göra något annorlunda av detta och har bestämt oss för att pengarna kommer att skänkas i lika delar till tre olika välgörenhetsorganisationer. Bröstcancerförbundet, Prostatacancerförbundet samt Barncancerfonden är de organisationerna som ligger våra kunder och oss på Maskinia varmt om hjärtat.

Doosan har redan skänkt inköpspriset till välgörenhet, nu skänker Maskinia och med leverantörer 500 000 kr till ovan organisationer och kampen mot cancer. Det belopp som sedan kommer att överskrida utgångspriset i auktionen kommer även det att delas mellan de tre organisationerna.

-Vi hoppas och tror att många ska vara med och buda på maskinen. Det är en unik maskin och man har samtidigt chansen att bidra till något viktigt. Maskinen kommer stå i vår monter på Solvalla under mässan och vi välkomnar alla besökare att komma att se på den och lägga ett bud, avslutar Daniel Gustavsson, marknadsansvarig på Maskinia.

©Anläggningsvärlden Förlags AB
per@anlaggningsvarlden.se