Fullhybridmaskin från Huddig

huddig_tigon

För tre år sedan lanserade Huddig en konceptmaskin, en världsunik fullhybrid baserad på teknologin Tigon Technology. Sedan dess har ett intensivt utvecklingsarbete pågått i fabriken i Hudiksvall och nu visas en första prototyp, och senare kommer ett begränsat antal förseriemaskiner att tillverkas.

I samband med Svenska Maskinmässan på Solvalla släpps de första Huddig Tigon maskinerna och några få kunder kommer ges möjlighet att beställa en varsin Huddig Tigon maskin och bli först i världen att äga en fullhybrid-grävlastare.

Bland det unika med Tigon Technology är att det går att få ut upp till 30 procent högre effekt än vad dieselmotorn faktiskt producerar. Fullhybridteknologin, som kombinerar diesel- och eldrift, genererar och regenererar energi på ett sätt som aldrig gjorts i en entreprenadmaskin tidigare. Tigon Technology ger en högre verkningsgrad och bättre prestanda som resulterar i avsevärt lägre bränsleförbrukning, mer effekt, bättre terrängframkomlighet, högre dragkraft, en tystare maskin samt ett mer miljövänligt arbetssätt. Maskinerna kan köras på el eller diesel med eldrivlina.

I samband med Svenska Maskinmässan släpper Huddig en förserie av Huddig Tigon. Två utvalda kunder kommer ges möjlighet att beställa varsin maskin och därmed bli först i världen att äga en fullhybridmaskin. Kunderna kommer att få en viktig roll att utvärdera och vara med i utvecklingen av framtidens entreprenadmaskiner. 

Huddig Tigon grävlastaren delar många komponenter med 1260D-plattformen. Med den unika fullhybridteknologin blir maskinen optimal att använda i situationer där ljudnivån måste vara låg, utsläppen minimala, effektbehovet stort, terrängframkomligheten är viktig och markskador måste minimeras.  

Målsättningen är att Huddig Tigon kommer att produceras för den bredare kundkretsen med start 2020.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se