Maskinia förvärvar Sebro Maskin

Från vänster: Per Servin, Per Brorson (Sebro Maskin) tillsammans med Fredrik Holmquist (Maskinia).

Förvärvet innebär att Maskinia förstärker sin egen organisation i Staffanstorp och kommer finnas på två ställen, Trelleborg och Staffanstorp, vilket ska innebära bättre service för kunderna.

– Vi har samarbetat med Sebro Maskin i tjugo år och vi känner varandra väl. Under senare år har samarbetet fördjupats och förvärvet var en naturlig del i att fortsätta Maskinias utveckling., säger Fredrik Holmqvist, vd på Maskinia.

Sebro Maskin har drivits av ägarna Per Brorsson och Per Servin i mer än 30 år. Idag har företaget 10 anställda och omsätter 25 miljoner kronor. Sebro är en viktig leverantör av service och reservdelar inom entreprenad- och lantbruk i södra Skåne.

– Vi är mycket glada över att bli en del av Maskinia. Vi har samarbetat väldigt länge och vet att våra värderingar och hur vi tar hand om kunderna stämmer väl överens med Maskinia, säger Per Brorsson, vd på Sebro Maskin.

Maskinia i Skåne kommer framöver att utgöras av Sebro Maskin tillsammans med Maskinia Staffanstorp. Ledningen för Sebro Maskin kommer att finnas kvar och framöver att ingå i Maskinias ledning. 

– Vi kommer fortsätta att ta hand om alla kunder, men få en större organisation och ett annat stöd från Maskinias ledning, vilket borgar för en positiv utveckling för alla kunder på sikt, menar Per Brorsson.

Sebro Maskins tekniker är redan utbildade på Maskinias produkter och fram tills nu har Sebro Maskin även varit återförsäljare för andra maskinfabrikat. Framöver kommer Sebro Maskin att sälja Doosan, Case och Bergmanns produkter inom kompaktsegmentet.

© Anläggningsvärlden 2022.
info@anlaggningsvarlden.se