Lyckat MellanskogsElmia i Sala

web_dsf1133

Mellan den 19 och 20 augusti gjordes det affärer och skapades kontakter i skogsområdet utanför Sala. MellanskogsElmia bjöd på en familjär god stämning och teknik och tjänster för morgondagens skogsbruk. Drygt 140 utställare bidrog till ett brett utbud inom skoglig teknik och tjänster.

Besökarna har kunnat ta del av olika aktiviteter som varit uppskattade och välbesökta på mässan. Skogforsk har visat senaste forskningsrönen runt skogsskötsel, arborister har visat hur det går till att klättra högt i trädet för att rädda en skadad skogsarbetare och en fartfylld motorsågshow har roat publiken. Barnen har kunnat pyssla och gå i plantskola.

– Vi har träffat många positiva besökare som visat ett stort intresse för vår nyhet. Det har gett oss bra uppslag på affärer att jobba vidare med, så vi är väldigt nöjda med vårt deltagande på mässan, säger Niclas Emilsson, säljare på Höglandets Energiautomatik AB.

– Det har varit fantastiskt att går runt på mässan och se aktiviteten i montrarna. Skogsägare och entreprenörer har haft värdefulla möten med våra utställare och uppdaterat sig inom branschen, säger Johan Löfgren, mässansvarig Elmia.

Mässan har bjudit på ett välbesökt och uppskattat seminarieprogram på temat ”Hållbarhet – från klimat till skogsägande”. Besökarna har kunnat lyssna på korta kärnfulla föredrag om klimat, politik, insekter, prisstatistik och mycket annat.

– Seminarieprogrammet har satt fokus på några av näringspolitikens allra mest aktuella frågor. Besökarna har fått möjlighet att lära sig mer, ställa frågor och möta några av de viktigaste beslutsfattarna. Vi hoppas och tror att det har varit ett uppskattat inslag på mässan, säger Marie Wickberg kommunikationschef på Mellanskog.

MellanskogsElmia 2016 hade 4 610 besökare.