Liebherr lanserar ny bandgrävmaskin för tunnelarbete

Liebherr lanserar tunnelgrävaren R 930 på marknader över hela världen. den ersätter R 924 Compact Tunnel och har utvecklats av Liebherr i Frankrike.

Liebherr har lanserat sin nya bandgrävmaskin R 930 för tunnelarbete. Modellen ersätter den tidigare R924 Compact Tunnel och har utvecklats hos Liebherr i Frankrike.

 R 930 tunnelgrävare har designats för att så fullt som möjligt möta kraven från underjordiska byggarbetsplatser, som ofta innehåller trånga utrymmen med svår åtkomst. R 930 finns tillgänglig i två längder, har ett lager som kan svängas till 2×45° vinklar, vilket gör att grävprofilen kan följas. 

Maskinens korta svängradie och kraftfulla, skyddade LED-arbetsbelysning minskar avsevärt riskerna för kollision med byggarbetspersonal och väggar. Dessutom är hydraulcylindrarna och slangarna speciellt placerade för maximalt skydd mot potentiella skador. R930 har stålkaross, vilket gör den till en mer robust maskin och är idealisk för underjordiska applikationer.

Den nya tunnelgrävaren R 930 kan utrustas med Liebherrs snabbkopplingssystem, vilket gör att verktyg och redskap kan bytas enkelt och snabbt.

En Liebherr två- eller tretands rivskopa ska säkerställa hög produktivitet i underjordiska byggarbetsplatser. R 930 kan också utrustas med en fräs eller hammare för att täcka ett bredare användningsområde. Maskinens schaktblad möjliggör skapandet av en plan markyta ioch stabiliserar maskinen på ojämnt underlag. Det ska även skydda undervagnen och larvdrivningen mot skador.

Hela den RPOS, FOPS- och FGPS-certifierade förarhytten, tillsammans med dess bakre och sidoövervakningskameror, ska säkerställa maximal säkerhet på arbetsplatsen. Den har också skydd för sina elektroniska komponenter. Förarhytten uppges vara både bekväm och ergonomisk. 

Enligt Liebherr är R 930 förarhytt perfekt utrustad för att motstå dammiga miljöer på underjordiska plaster. Den kommer med en lättstädad förarstol i läderimitation med nackstöd.

© Anläggningsväröden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se