Engcon ska gräva guld i USA

img_7226_1

Engcon tar nu klivet över Atlanten och startar etablering i New Yorks trestatsområde (New Jersey, New York och Connecticut) och säljpersonal rekryteras nu till det nya kontoret som beräknas öppna våren 2017. Premiär för Nordamerikasatsningen sker på Conexpo, en av världens största entreprenadmässor, som går av stapeln den 7–11 mars i Las Vegas.

Engcons första tiltrotator kom 1990 och idag är konceptet standard på merparten av alla grävmaskiner mellan 1,5–32 ton i Skandinavien samt delar av övriga Europa och Australien. Engcon har sedan tidigare säljkontor i Sverige, Norge, Finland, Danmark, England, Holland, Tyskland, Frankrike och tar nu nästa steg och satsar på USA och Kanada med bolaget Engcon North America Inc.

– Detta är en naturlig satsning för oss, eftersom vi noterat ett stadigt växande intresse i Nordamerika för vår tiltrotator samt vårt fullhydrauliska snabbfäste Q-Safe med den automatiska oljekopplingsfunktionen EC-Oil. Vi erbjuder en komplett funktion eftersom det både är ett säkert och bekvämt sätt att koppla på och av mekaniska och hydrauliska redskap på grävmaskinen. Det är något som vi ser ett stort behov av på den Nordamerikanska marknaden, berättar Krister Blomgren, vd på Engcon.

Just nu rekryterar Engcon en Sales Manager och en Junior Sales Representative till Nordamerikakontoret, som ska bedriva slutkundsbearbetning. Parallellt med slutkundsarbetet kommer Engcon bygga upp ett nät av återförsäljare och servicepartners som är intresserade av att sälja och serva produkterna. Det officiella startskottet för Nordamerikasatsningen sker på Conexpo, en av världens största entreprenadmässor, som går av stapeln den 7–11 mars 2017 i Las Vegas.

– Vi kommer delta med egen monter på Conexpo och visa upp våra produkter för vår nya marknad, avslutar Krister Blomgren.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvärlden.se