Kristoffer Larsson ny projektledare på Byggelement

Kristoffer Larsson, projektledare på Byggelement
Kristoffer Larsson ny projektledare på Byggelement.

Byggelement fortsätter storsatsningen på klimatförbättrade betongelement. I samband med vårens produktionsstart förstärks den nya fabriken i Hallstahammar med projektledaren Kristoffer Larsson.
– Byggelement ligger i framkant på både miljö- och teknikområdet. Det är väldigt lockande, säger han.

Byggelements investering i fabrikerna i Ucklum och Hallstahammar innebär en fördubblad kapacitet att tillverka prefabricerade väggar och bjälklag med ett halverat cementbehov. I samband med att fabriken i Hallstahammar färdigställs under våren 2024 anställs Kristoffer Larsson som ny projektledare. 
– Betong erbjuder oändliga möjligheter och att få till automatiserad produktion av prefab är verkligen framtiden, säger Kristoffer Larsson.

”Jag är bra på att identifiera problem innan de uppstår. Det minskar kostnaderna för kunderna”

Efter utbildningen till byggingenjör har Kristoffer Larsson jobbat som konstruktör i flera år. Den erfarenheten har han stor nytta av som projektledare. – Jag är bra på att identifiera problem innan de uppstår. Det minskar kostnaderna för kunderna. 

Fabriken i Hallstahammar tillverkar sedan tidigare håldäck, trappor och massivbjälklag. I vår påbörjas även tillverkning av massivväggar och sandwichväggar. 

– Vi genomför en historisk satsning på en halv miljard kronor i våra fabriker. Kristoffers kompetens och stora intresse för klimatförbättrad betong kommer att hjälpa Byggelement att växa ytterligare i Stockholm och Mälardalen, säger Fredrik Adamsson, avdelningschef på Byggelement i en kommentar till rekryteringen.

Här kan du läsa fler nyheter inom bygg och anläggning

© Anläggningsvärlden 2024
info@anlaggningsvarlden.se