Kraftig tillväxt för Wacker Neuson

Wacker Neuson_EZ17e

Den tyska maskintillverkaren Wacker Neuson Group rapporterar en tvåsiffrig tillväxt under årets första sex månader. Intäkterna ökade med 15,2 procent jämfört med samma period förra året för att nå en ny rekordstor omsättning som uppgick till 950,7 miljoner euro (825,1).

– Det första halvåret visar återigen att våra produkter uppfyller kundernas behov. Vi ökar på många marknader, till stor del drivna av våra många produktinnovationer. Floden av nyheter som vi våsade på Bauma i våras illustrerar att vi är perfekt positionerade att fortsätta denna tillväxt, skriver Martin Lehner i vd-ordet.

– Förra året hämmades koncernens tillväxt av stora flaskhalsar i den globala leveranskedjan som nu lättats avsevärt, fortsätter Martin Lehner.

Resultatet före ränta och skatter (EBIT) för första halvåret steg 7,4 procent till 84,5 miljoner euro (78,7).

Koncernens omsättningsökning drevs av tillväxt på samtliga rapporterande marknader. Intäkterna för Europa som står för nästa tre fjärdedelar av koncernens totala omsättning, ökade med 15,5 procent till 692,3 miljoner euro (599,2). Detta drevs av stark efterfrågan från den europeiska bygg- och anläggningsmarknaden.

Intäkterna genererade av Weidemann- och Kramer hjullastare och teleskoplastare ökade med 31,8 procent till 152,0 miljoner euro (115,3).

© Anläggningsvärlden 2019.
info@anlaggningsvarlden.se

Maskintillverkaren Wacker Neuson Group rapporterar en tvåsiffrig tillväxt under årets första sex månader.  Intäkterna genererade av Weidemann- och Kramer hjullastare och teleskoplastare är en stor bidragande orsak till tillväxtökningen. Foto: Weidemann.
Maskintillverkaren Wacker Neuson Group rapporterar en tvåsiffrig tillväxt under årets första sex månader. Intäkterna genererade av Weidemann- och Kramer hjullastare och teleskoplastare är en stor bidragande orsak till tillväxtökningen. Foto: Weidemann.