Klaravik klubbade objekt för över en miljard 2018

klaravik

Under 2018 har Klaravik haft auktioner för maskiner, verktyg och fordon för över en miljard kronor. Det efter en tillväxt på över 50 procent under året.

Karlstadsföretaget som grundades 2012 av Christian Lenander och Christian Knutsson har haft en snabb och kontinuerlig tillväxt sedan starten. Såväl 2017 som 2018 utsågs Klaravik som Gasellföretag i Värmland av Dagens Industri. 2017 såldes objekt för 600 miljoner kronor på klaravik.se. Under 2018 steg den siffran, till en auktionsomsättning på dryga miljarden, med auktionerna i Norge, Danmark och Polen inräknade.

– Det är väldigt roligt att se hur vår tjänst blir ett allt mer självklart alternativ för säljare och köpare som vill kommunicera enkelt med marknaden för de här produkterna, säger Christian Lenander, vd på Klaravik.

Successivt har också Klaravik anpassat sin kostym i takt med utvecklingen. Idag jobbar dryga 60 personer i Sverige, ungefär hälften på kontoret i Karlstad där kundtjänst och administrativa resurser finns samlade och hälften som auktionsmäklare runt om i landet. Från Skåne i söder till Norrbotten i norr.

Under 2019 ska auktionsplattformen och den totala upplevelsen av sajten också ska snäppas upp, skriver Klaravik i ett pressmeddelande.

© Anläggningsvärlden 2019.
info@anlaggningsvarlden.se