Innovationspris till Open-S

Open-S alliance för innovationspris på mässan Intermat
Fr v: Stefan Stockhaus, Steelwrist; Hampus Jonsson, Rototilt; Stefan Sparwel, Kinshofer; Patrik Lindqvist, SMP Parts.

Open-S Alliance, den oberoende organisationen bakom Open-S-standarden, har erhållit utmärkelsen Intermat Innovation Award, för utvecklingen och lanseringen av en global industristandard för automatiska snabbfästen för grävmaskiner. 

I den nionde utgåvan av Intermat Innovation Award utses utrustning, teknik, tjänster och produkter som ska bidra till framsteg inom anläggnings- och materialindustrin.

Open-S är en standard för det hydrauliska gränssnittet mellan maskinfäste, tiltrotator och redskap, och bygger på den etablerade symmetriska standarden (S-standarden) för snabbfästen för grävmaskiner. Open-S-standarden ger maskinägare och entreprenörer frihet att kombinera snabbfästen, tiltrotatorer och redskap från olika tillverkare som följer standarden. Det öppna gränssnittet definierar den hydrauliska kopplingen och säkerställer att en kombination av produkter inte stör eller förändrar respektive produkts säkerhetslösning.

Mycket arbete har lagts ner på utvecklingen av Open-S-standarden, och nyligen välkomnades Wacker Neuson som ny medlem. Deras drivkraft inom innovation och teknikutveckling kommer innebära en förstärkning i det arbete som görs tillsammans för att skapa en standard för automatiska fästen inom industrin.

”Vi är mycket glada över att ta emot Iintermat Innovation Award för Open-S-standarden, där fokus har varit att skapa någonting som är bra för maskinoperatörer”

På Intermat finns det flera möjligheter att se kombinationer med produkter från olika tillverkare som följer Open-S-standarden, både statiska produkter och i interaktiva maskindemonstrationer, till exempel i Kinshofer, Rototilt och Steelwrists montrar.

– Vi är mycket glada över att ta emot Iintermat Innovation Award för Open-S-standarden, där fokus har varit att skapa någonting som är bra för maskinoperatörer och ägare. Tänk när operatörer fritt byter mellan både mekaniska och hydrauliska redskap mellan grävmaskiner i samma storleksklass, hur mycket effektivitet skapar inte det? Tänk bara på all tid som går åt i onödan när tekniker, serviceingenjörer och operatörer byter redskap manuellt eller byter adapterplattor för att vara säker på att ett redskap passar ett visst maskinfäste. Vid en första anblick kan det verka vara en god idé för tillverkaren att låsa kunderna vid en leverantörsspecifik lösning, men jag tycker att historien har visat att det vanligtvis inte är en särskilt bra idé, säger Stefan Stockhaus, styrelseordförande i Open-S Alliance.

Här kan du läsa fler nyheter inom entreprenadredskap

© Anläggningsvärlden 2024
info@anlaggningsvarlden.se