Hyundais köp av Doosan godkänns

Hyundais förvärv av Doosan har godkänts av konkurrensmyndigheten i Sydkorea. Foto: Per Eriksson.

Enligt mediarapporter i Sydkorea har landets konkurrensmyndighet godkänt avtalet där Hyundai Heavy Industries köper Doosan Infracore, landets största tillverkare av anläggningsmaskiner. 

Det skriver tidningen Demolition & Recycling International.

Enligt tidningen International Construction senaste ranking av världens 50 största maskintillverkare rankades Doosan som världens tionde största tillverkare av anläggningsmaskiner.

I februari i år förvärvade Hyundai Heavy Industries en andel på 35 procent av Doosan Infracore för 735 miljoner dollar från moderbolaget Doosan Heavy Industries & Construction som har försökt sälja aktier och tillgångar för att förbättra moderbolaget finansiella struktur samt betala skulder.

Sydkoreas konkurrensmyndighet säger att de har givit grönt ljus till den föreslagna affären eftersom den troligen inte kommer påverka marknadskonkurrensen.

Enligt konkurrensmyndigheten kommer godkännandet av affären hjälpa Doosan att gå vidare med företagets omstruktureringsprocess samtidigt som Hyundai stärker sin konkurrenskraft på marknaden för anläggningsmaskiner både i Sydkorea och internationellt.

Enligt tidigare pressmeddeande kommer de båda entreprenadmaskinstillverkarna att fortsätta under sina respektive varumärken med upparbetade kanaler för försäljning och eftermarknad. 

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se