Hypro lanserar ny fällgrip

Hypro i Lönsboda som tillverkar traktorprocessorer, skogsvagnar och fällgripar lanserar nu en ny fällgrip som uppges vara den lättaste på marknaden med Ø50cm kapsnitt.

En fällgrip lämpar sig väl för hantering av såväl stående som fällda trädstammar. Fällgripen fäller rotstående träd med normallängd i varierande omkrets.

Hypro FG50FA fällgrip kan monteras på i princip alla kranar med rotator, exempelvis på skogsvagnar, skotare, lastbilar eller grävmaskiner. Den används för att fälla, kapa, lasta, lossa träd och sly i skogen, utmed vägar, ledningsgator, i park- och stadsmiljöer men även tillsammans med traktorprocessorer.

Sedan tidigare finns fällgripen FG45 i Hypros sortiment som nu kompletteras med den nya modellen FG50FA. Den uppges ha en ny, innovativ design där fällgripen drivs med endast två slangar och därmed helt styrs via funktionerna ”öppna grip” och ”stäng grip”.

Den nya fällgripen är utvecklad för minimal slangdragning, låg vikt och smidighet. Den är utrustad med en 10cc sågmotor och ett 59 cm sågsvärd som klarar att fälla träd med kapsnitt upp till 50 cm i diameter. Vikten på den nya fällgripen är 193 kilo.

Länk till Hypro

© Anläggningsvärlden 2022.
info@anlaggningsvarlden.se