Hydraulisk snöslunga från norska Dalen

Norska Dalen har tagit fram en hydraulisk snöslunga. Med en arbetsbredd på 220 cm är den lämplig för redskapsbärare och mindre hjullastare.

Norska Dalen som är specialiserade på redskap och utrustning för vintervägunderhåll lanserar nu sin första hydrauliska snöslunga.

Med en bredd på 220 centimeter är den lämplig för redskapsbärare och mindre hjullastare. Både fläktkåpor, fläktblad och de utbytbara sidoplåtarna är tillverkade i Hardox.

Dalen 2016, som den nya snöslungan heter, är Dalens första med hydraulisk drift. Utformningen påminner mycket om förtagets största modell 2018.

Öppna sidor och inmatningsskruvar uppges göra snöslungan lättmanövrerad och den lämpar sig för gångvägar, smala passager, fotbollsplaner och liknande. Rekommenderad mängd olja och tryck på lastmaskinen är ett minimum 150 liter per minut vid 200 bar.

En välkänd utmaning är slitage vid fräsning av snö som innehåller sand och grus. därför har Dalens snöslunga fläktkåpor tillverkade i Hardox, vilket uppges förlänga livslängden. Även fläktbladen är tillverkade i Hardox. Ovanpå detta kommer skäret med en utbytbar slitplatta i Hardox. Den utbytbara slitplattan byts enkelt genom att lossa några skruvar.

För att säkerställa att skäret följer vägytan finns det ett integrerat sidoflöde mellan ramen och skäret. Integrerat är också en svängstopp för matarröret – då undviker man att snön av misstag träffar lastmaskinen.

Precis som Dalens största modell, Dalen 2018, har den nya snöslungan en oljefylld anslutning mellan fläkt och växellåda. Båda modellerna stannar alltså om man träffar ett hinder i vägbanan.

Sedan 2018 är Uni-Väg AB svensk återförsäljare för Dalens sortiment av väg- och vinterutrustning.

Länk till Uni-Väg AB

© Anläggningsvärden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se