Husqvarna lanserar två nya proffsmotorsågar

Husqvarna utökar sitt sortiment för arborister och trädvårdsproffs med två nya bensindrivna motorsågar i 40cc-klassen.  540 XP Mark III är anpassad för den som föredrar sågar med bakre handtag vid arbete från skylift eller markarbete. T540 XP II har topphandtag.

Båda sågarna är utrustade med en helt ny motor som uppges ha förbättrade varm- och kallstartsegenskaper än tidigare.

Enligt Husqvarna är T540 XP Mark III en såg med optimal manövrering som har hög skärkapacitet för att klara tjocka grenar och stammar. Tack vare den nya motor kan mer arbete utföras på kortare tid.

Husqvarna T540 XP Mk III.

För att komplettera T540 XP Mark III släpper Husqvarna 540 XP Mark III som är en helt ny såg med bakre handtag för markpersonal och de som utför lättare skogsarbete som gallring eller fällning av mindre träd.

– Dessa två sågar utökar vårt utbud för trädproffs som vill kunna välja mellan topphandtag och sågar med bakre handtag med bensin som kraftkälla. Versionen med bakre handtag är också ett utmärkt alternativ för skogsägaren som prioriterar låg vikt och smidighet med hög prestanda och där batteri än så länge inte är den optimala lösningen,” säger Lasse Strandell, produktspecialist på Husqvarna.

Båda modellerna har så kallad ”AutoTune 3.0” vilket ska ge optimal motorprestanda genom automatisk inställning av förgasaren och en förenklad startteknik, ”Smart Start” som gör motorn lättare att starta än tidigare versioner.

Husqvarna 540 XP Mk III.

Båda motorsågarna är försedda med ett uppfällbart flip-up-tanklock som är lätt att öppna och stänga vilket gör det enklare att tanka.

Sågarna är ergonomiskt utformade och lätta att manövrera. Det underlättar arbetet uppe i träden. De är utrustade med ”Air Injektion” som  renar insugsluften och gör att luftfiltret inte behöver bytas lika ofta. Båda motorsågarna är utrustade med ”LowVib” som är vibrationsdämpare som absorberar vibrationer och skyddar användarnas händer och armar.

De nya sågarna T540 XP Mark II och 540 XP Mark III säljs till ett rekommenderat pris på 9.390 respektive 9.590 kronor. Försäljningen startar under första kvartalet nästa år.

© Anläggningsvärlden 2022.
info@anlaggningsvarlden.se