Husqvarna lanserar säkrare motorsåg

Husqvarna lanserar den nya motorsågen 550 XP G Mark II som är försedd med säkerhetsfunktionen TrioBrake. Det ökar säkerheten och risken får sågskador minskar. Om sågen hålls fel löser kedjebromsen ut och kedjan stannar. Enligt Husqvarna ger TrioBrake även bättre ergonomi och teknik i arbetet.

– Vi är glada att funktionen är tillbaka, vi vet att den varit efterfrågad då den passar utmärkt för alla användare. Mindre erfarna, till exempel skogsbrukselever, får snabbt fördelar i att lära sig rätt arbetsteknik och ergonomi. Mer erfarna användare har precis samma fördelar om man omedvetet gör något fel. TrioBrake kan stoppa kedjan om användaren står fel eller håller sågen fel, , säger Lasse Strandell, produktspecialist på Husqvarna.

Den nya sågen i 50cc-klassen uppges vara framtagen för professionella skogsarbetare och arborister och är lämplig för fällning, kvistning och kapning av små- och medelstora träd.

Jämfört med föregångaren har den nya sågen bättre kylkapapacitet som håller motorn sval under varma förhållanden och är enkel att manövrera. Dessutom ger de ergonomiskt utformade handtagen ett bekämt grepp. Bland andra fördelar märks att sågen har två tydliga siktlinjer som ger ökad precision vid fällning där kravet fallriktning och brytmån är viktiga.

Rekommenderat pris är 9.990 kronor.

© Anläggningsvärlden 2022.
info@anlaggningsvarlden.se