Hüllert Maskin lanserar ny redskapsbärare från Merlo

treemme_mm135mc

Nu lanseras Treemme senaste modell MM135MC i Sverige. Maskinen har fyra punkter för montering av redskap, samt kraftuttag (PTO) fram och bak.

– Treemme är konstruerad och byggd av Merlo i Italien där man betraktar den som en året-runt-maskin. Nu har tekniken och utformningen uppgraderats och i den nya modellserie som lanseras i år har Treemme utvecklats till den kanske mest ändamålsenliga redskapsbäraren på marknaden, säger Nils-Gunnar Burge, vd på AB Hüllert Maskin.

Som maskintyp tar Treemme – med sin design och maskinella layout – sikte på att fungera som en effektiv och mångsidig redskapsbärare. Treemme har fyra fästpunkter för redskap – bak och fram, på högersidan och framtill mellan hytten och fronten.

Hytten är vänsterplacerad och för exempelvis vägkantsslåtter får maskinen därmed både bättre sikt och bättre viktfördelning än om man använder andra lösningar.

– En av Treemmes starkaste egenskaper är just att den för många arbetsuppgifter är mer ändamålsenlig att bära redskap, jämfört med andra maskiner. Den är som konstruktörerna i Italien säger ”professionellt färdig”, forsätter Nils-Gunnar Burge.

Om man jämför med jordbrukstraktor eller hjullastare som bär slåtteraggregat eller slunga, så är Treemmen byggd för dessa ändamål, medan lösningarna på traktorn eller lastaren är sämre. Tunga redskap skapar i de fallen sned viktfördelning eller för hårda belastningar på kraftuttagen.

Ett exempel är viktfördelningen vid användning av klipparm och aggregat för vägkantsslåtter, som Treemmen klarar utan att snedbelastas. Ett annat är trepunktsfästet fram som är byggt och dimensionerat för att skjuta tunga redskap framför sig, till exempel snöslunga.

Treemme har Merlos hydrostatiska, steglösa transmission med max transporthastighet på 40 km i timmen. Den har fyrhjulsstyrning och permanent fyrhjulsdrift.

FAKTA: Treemme MM135MC
Vikt: 8-9 ton
Motor: 4-cyl Deutz TD, 3,6 liter, Steg 4
Effekt: 100 kW (135 hk)
Max hastighet: 40 km/t
Transmission: Steglös MCVTronic med EPD, Eco Power Drive
Fyrhjulsdrift: Ja
Fyrhjulsstyrning: Ja, inklusive krabbstyrning
Lyftkraft frontlyft: 3000 kg
Kraftuttag fram: 75 kW (102 hk)
Lyftkraft trepunktslyft bak: 2500 kg
Kraftuttag bak (tillval): 70 kW (95 hk)
Pumpkapacitet: 120l/min 350bar (för sidoklippare m.m.)

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se