HSP Gripen växlar upp i Nordamerika

HSP Gripen växlar upp på den nordamerikanska marknaden genom ett partnerskap tillsammans med Wallingford’s som är den största grossisten inom skogsbruket i Nordamerika.

Hudiksvallsbaserade HSP Gripen inleder ett strategiskt partnerskap tillsammans med Wallingford’s Inc som är den största grossisten inom skogsbranschen i Nordamerika.

– Walingford’s, med huvudkontor i Oakland, Maine har distributionsanläggningar i New Hampshire, Oregon, Quebec och Alberta. Företaget grundades 1975 och är den största grossistdistributören av tillbehör, reservdelar och förbrukningsmaterial för skogsbruket i Nordamerika.

Sedan december 2021 ingår Wallingford’s Inc i den österrikiska koncernen Pewag, ett världsledande företag inom industriella kedjelösningar och slirskydd (grundat 1479!) med huvudkontor i Graas, Österrike.

– Vi är mycket glada över den nya relationen med HSP Gripen och ser fram emot att lägga till denna högkvalitativa serie av gripare till vår produktportfölj, säger Chip Walingford, vd på Wallingford’s.

– HSP Gripen har precis gått in i en ny femårsplan där företaget ska fördubbla sin försäljningsvolym till  2028. Detta innebär att en expansion utanför hemmamarknaderna är ett viktigt steg, säger Maria Flöjt, vd på HSP Gripen.

Tomas Jonsson, ägare till HSP Gripen ser positivt på det nya partnerskapet: – Vi är glada och stolta över att bli en del av Wallingford’s nätverk på den nordamerikanska marknaden. HSP Gripen är redan ett etablerat varumärke inom skogssektorn på den europeiska marknaden och med detta samarbete ser vi potentialen att växla upp och expandera ytterligare tillsammans med Wallingford’s.

Maria Flöjt, nytillträdd vd för HSP Gripen beskriver företagets mål för framtiden: – HSP Gripen har precis gått in i en ny femårsplan där företaget ska fördubbla sin försäljningsvolym till  2028. Detta innebär att en expansion utanför hemmamarknaderna är ett viktigt steg. Att arbeta med att öka marknadsandelarna och bygga varumärket ytterligare i Nordamerika går helt i linje med vår affärsplan, och vi ser mycket fram emot det nya samarbetet.

© Anläggningsvärlden 2024.
info@anlaggningsvarlden.se