Högkastande plog från Mählers

SPH Sidoplog_action_2

Till årets vintersäsong lanserar den svenska plogtillverkaren Mählers en högkastande sidoplog för lastbilar. Sidoplogen SPH är utvecklad för nordiska förhållanden, där stora snömängder gör det viktigt att hålla höjden på snövallarna nere.

Plogen har också en unik design som gör att snön i snövallen inte faller tillbaka i vägbanan efter plogningen.

– Fjolårets tester av SPH-plogen var mycket lyckade och testförarna var imponerade över hur plogen kastade snön, säger, Roar Wehn, försäljningschef på Mählers.

Pelle Eriksson, lastbilsförare hos Engkvist & Son Åkeri AB i jämtländska Tåsjö, är en av testförarna. Företaget har bland annat ansvaret för länsväg 815, en 10 mil lång vägsträcka som bitvis går över kuperade fjällområden i norra Jämtland. Med andra ord en perfekt omgivning för tester av en högkastande snöplog.

– Jag blev överaskad över hur den nya sidoplogen kastade snön redan på den första turen. Telefonledningarna svajade av snön där jag plogade, säger Peller Eriksson.

Sidoplogen SPH är inte bara konstruerad för att kasta högt, utan också för att snövallarna ska bli raka och att snön inte faller tillbaka på vägbanan.

Det finns de som tror att vi kört med snöfräsar när de ser plogvallarna, men det är utformningen av den nya sidoplogen som ger detta resultat, fortsätter Peller Eriksson.

Mählers säger att den högkastande SPH-sidoplogen kommer i fyra längder: 10, 12, 14 och 16 fot. Alla bygger på samma plattform, som sedan anpassas för den längd som ösnkas.

– Sidoplogen Mählers SPH lanseras nu och finns för omgående leverans, säger Roar Wehn, avslutnngsvis.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se

SPH Sidoplog_2 SPH Sidoplog_1