Hitachi etablerar forskningscenter för nollutsläpp

Hitachi Construction Machinery Co kommer att etablera Zero Emission EV-Lab, en forskningsanläggning för samarbete med kunder och partners för att uppnå nollutsläpp på arbetsplatser, i staden Ichikawa i japan från och med maj nästa år.

Utrustningen som ska göras tillgänglig vid forskningsanläggningen är planerad att omfatta batteridrivna elektriska grävmaskiner (2-tons, 5-tons, 8-tons och 13-tons modeller) tillverkade av Hitachi Construction Machinery Group, samt mobil energilagring system och annan relaterad anläggningsutrustning.

Dessutom har Isuzu Motors Ltd., Itochu Corporation, Kyushu Electric Power Co. Inc och andra går också med i Zero Emission EV-LAB som partners, och kommer att arbeta tillsammans genom anläggningen för att etablera nya affärsmodeller.

Vidare kommer anläggningen att ha demonstrationsytor för eldrivna entreprenadmaskiner och utrustning, tillsammans med en kommunikationsyta där besökarna kan utbyta åsikter och komma med nya idéer.

Anläggningen kommer att göra det möjligt för kunder och partners från hela världen att utforska utmaningar och möjligheter för att uppnå nollutsläpp på byggarbetsplatser och byggarbetsplatser.

För att främja nollutsläpp på byggarbetsplatser etablerade Hitachi Construction Machinery Zero Emissions Business Planning Project den 1 oktober 2023.

Som en del av detta projekt undertecknade företaget ett memorandum med Kyushu Electric Power om gemensam utveckling av mobila energilagringssystem för den japanska marknaden, samt ett memorandum med Itochu och Alfen B.V. i Nederländerna om planer på att börja sälja och hyra mobila energilagringssystem för den europeiska marknaden.

Svensk generalagent för Hitachi är Delvator i Eslöv.

© Anläggningsvärlden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se