Hallå där…Ferry Svan som är klar för rookie-VM i Timbersports

Vansbro ; Timbersportaren Ferry Svan hemma i huset ihop med kända pappan Gunde Svan Ferry tränar hårt inför Nordiska mästerskapen i Stihl Timbersport  Foto Tommy Holl
Timbersportaren Ferry Svan hemma i huset ihop med kända pappan Gunde Svan Ferry tränar hårt inför Nordiska mästerskapen i Stihl Timbersport. Foto: Tommy Holl

Knappt ett halvår återstår innan nordiska mästerskapen i extremsporten Stihl Timbersports går av stapeln på Kungstorget i Göteborg. Men innan dess – den 19 maj – är det dags för rookie-VM i Hamburg, Tyskland. En av de största talangerna i det svenska Timbersports rookie-landslaget är Ferry Svan och han är precis hemkommen efter en månads träningsläger på Nya Zeeland.

Hur är formen just nu?
– Formen är i på topp, även om jag har en liten bit kvar till där jag vill vara inför rookie-VM. Veckorna på Nya Zeeland var fyllda av tuffa tävlingar och träningar och nu väntar mer träning på hemmaplan. Jag fortsätter att jobba på min teknik, träna på att hugga i ett rasande tävlingstempo och bygga upp min form tills det är dags för VM:et i Hamburg.

Hur ser du på dina chanser inför rookie-VM?
– Eftersom man bara får vara med i rookie-VM vid ett tillfälle så har jag inte stött på några av mina konkurrenter tidigare. Jag tror dock mina chanser är goda efter all träning jag lagt ner.

Vilka ser du som dina främsta konkurrenter om titeln?
 Kanadensare, amerikaner och australiensare har i tidigare mästerskap alltid legat i topp, så jag tror att det är framförallt tävlande från dessa länder tillsammans med mig själv som slåss om en pallplats.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se