Flera nyheter från Engcon

Engcon släppte nyligen sin produktkatalog för 2023 och den innehåller en rad nyheter. Bland annat tredje generationen tiltrotatorer tillsammans med en reda produktnyheter för övriga tillbehör. 

Enligt Engcon kommer det nya tiltrotorsystemet att förändra grävbranschen med dess smarta teknik som möter de ökade kraven på elektrifiering, digitalisering, säkerhet och hållbarhet. Den nya tiltrotatorn premiärvisades första gången vid den norska maskinmässan Vei og Anlegg i maj förra året.

Bland andra nyheter har Engcons löstagbara gripkasett GRD60 för grävmaskiner i tonnaget 14–19 uppdaterats med oljekopplingar som standard flr smidigare hantering. Gripkassetten är dessutom nedvinklad 15 grader för att ge möjlighet att arbeta i olika positioner och ger en längre plockräckvidd. Den krokas enkelt fast i redskapsfästet, låses fast och hydrauliken ansluts genom ett enda handgrepp.

– Tack vare vårt innovationsdrivande arbete med fokus på slutkunden kan våra kunder lita på att engcon alltid levererar toppmodern teknik. Vårt paket ska vara den helhetslösning och den premiumprodukt som våra kunder vill ha, nu och i framtiden, säger Martin Engström, Product Manager på Engcon.

Tiltrotatorsystemet tillåter en rad olika redskapsfästen, bland annat möjligheten att koppla på en sopkassett. Detta är något som har mottagits väl av slutkunden som har efterfrågat flera storlekar med samma egenskaper som de befintliga sopkassetterna i sortimentet. Nu finns också en löstagbar sopkassett i tonnaget 4–6 anpassat för S40 fäste. Med Engcons redskapsfästen är det förberett för både löstagbar gripkassett och löstagbar sopkassett.

Ytterligare en nyhet är att alla Engcons löstagbara sopar levereras med en smal borstsats som är utvecklad för att användas vid exempelvis husdränering, kabelgrävning eller andra svåråtkomliga ytor.

– Det är otroligt roligt när våra kunder efterfrågar utveckling av våra produkter. Det visar att de aktivt använder och uppskattar produkterna, med hjälp av deras feedback får vi möjlighet att lansera nyheter och utvecklingar som är skräddarsydda utefter deras behov, säger Martin Engström, avslutningsvis.

Nyheterna visas dessutom den amerikanska maskinmässan Conexpo som slår upp sina portar idag den 14 mars och pågår till den 18 mars.

© Anläggningsvärlden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se