Finlay lanserar eldrivna krossar och sorteringsverk

Eldrivna Finlay I-120RS och 883+
Finlay kommer att visa upp nya elektriska versioner av slagkrossen I-120RS och sorteringsverket 883+ på den brittiska maskin- och återvinningsmässan Hillhead som arrangeras den 25-27 juni. Foto: Hannah Gallagher, Finlay

Finlay har tillkännagett planer på att lansera nya elektriska varianter av I-120RS slagkross och 883+ sorteringsverk på bygg- och återvinningsmässan Hillhead 2024 som arrangeras i Storbritannien 25-27 juni. 

Dessa modeller kommer att visas upp i demo-området, med elektrisk driven teknik som möjliggör drift från antingen elnät eller en sekundär källa såsom en generator. På Hillhead 2024 kommer maskinerna drivas av Finlays nya generator TG500.

Finlay menar att elektrifieringen av dessa maskiner representerar en pågående ansträngning för att erbjuda miljövänliga lösningar, ”utan att kompromissa med prestanda eller tillförlitlighet”.

– De funktioner som är integrerade i dessa elektriska maskiner kommer att ge kunderna möjlighet att uppnå sina hållbarhetsmål samtidigt som de bibehåller mobiliteten och lättheten att röra sig som är kännetecken för vår utrustning, säger Matt Dickson, affärsområdeschef på Finlay.

Den elektriska Finlay I-120RS sägs ge flexibiliteten hos en mobil slagkrossnings- och sorteringsanläggning på en plattform. Den inbyggda 3,66×1,53 m tvådäckssikten är utformad för att säkerställa en kubisk slutprodukt. För applikationer som inte kräver recirkulering av material för vidare bearbetning eller lagring, kan hela sorterings- och recirkulationssystemet snabbt kopplas bort från anläggningen.

”Dessa maskiner representerar en pågående ansträngning för att erbjuda miljövänliga lösningar, ”utan att kompromissa med prestanda eller tillförlitlighet”

Kärnan i den elektiska 883+  är den trippelaxlade siktlådan med två siktdäck i full storlek. Den är inriktad på primära och sekundära sorteringsapplikationer som stenbrott och gruvdrift, järnmalm, byggrivningsavfall, sand, grus, kompost och matjord.

Både de nya maskinerna har en motor ombord som främst är dedikerad till mobilitet medan alla driftskomponenter drivs av el. En ytterligare åtgärd är införandet av Finlay-generatorer, som ger el till ansluten Finlay-utrustning när en plug-in-anslutning till nätet inte är tillgänglig.

– Genom att använda elektriskt driven mobil kross- och siktutrustning uppnår kunderna inte bara miljöfördelar utan också ekonomiska och operativa fördelar. Det framtidssäkrar också deras investeringar när branschen går mot mer hållbara metoder – vilket gör dem till ett framåttänkande och ansvarsfullt val för operatörer, säger Matt Dickson avslutningsvis.

I Sverige säljs Finlays sortiment av Norditek med kontor i Göteborg och Umeå.

Här kan du läsa fler nyheter inom bygg och anläggning

© Anläggningsvärlden 2024
info@anlaggningsvarlden.se