Epiroc förvärvar fransk redskapstillverkare

Den franska tillverkaren av grävmaskintillbehör och kopplingar, ABC+ har förvärvats av svenska Epiroc. Företaget omsätter omkring 365 miljoner kronor per år. Foto: ABC+, pressbild.

Epiroc har förvärvat franska företaget ABC+, en tillverkare av redskap och snabbkopplingar som används på anläggningsmaskiner.

ABC+ är baserade i Saint Lager, Frankrike och har cirka 140 anställda och flera produktionsanläggningar i landet. Företaget tillverkar tillbehör, skopor och snabbfästen för grävmaskiner för användning inom bygg, skrotåtervinning och dekonstruktion.

Enligt Epiroc hade ABC+ under senaste 12 månaderna intäkter på cirka 365 miljoner kronor.

– ACB+ är känt för sin kompetens och högkvalitativa produkter och lösningar. Detta förvärv kommer att stärka vårt utbud av snabbfästen och tillbehör och därigenom ge kunderna en mer komplett portfölj av produktivitetshöjande produkter och lösningar, säger Helena Hedblom, vd och koncernchef för Epiroc.

”ACB+ är känt för sin kompetens och högkvalitativa produkter och lösningar”

– Vi ser fram emot att välkomna det starka teamet på ACB+ till Epiroc för att växa tillsammans på lång sikt, säger hon vidare.

Helena Hedblom, vd och koncernchef på Epiroc. Foto: Per Myrehed

Förvärvet förväntas slutföras under det tredje kvartalet 2024. Både Epiroc och ABC+ har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen, eftersom transaktionen inte är föremål för upplysningsskyldighet enligt EU:s marknadsmissbruksförordning.

Denna nyhet från den svenska verkstadsjätten kommer bara två månader efter att man tillkännagav en massiv omstrukturering av affärsområdet Tools & Attachments, som implementerades i början av maj som ett resultat av företagets förvärv och integration av amerikanska företaget Stanley Infrastructure.

Här kan du läsa fler nyheter inom entreprenadredskap

© Anläggningsvärlden 2024
info@anlaggningsvarlden.se