Epiroc lanserar ny rotationsfräs

Epiroc rotationsfräs VC 3000 väger 3.200 kilo används för dikesgrävning och stenbrytning. Den är lämplig för grävmaskiner på 35-55 ton.
Epiroc rotationsfräs VC 3000 väger 3.200 kilo används för dikesgrävning och stenbrytning. Den är lämplig för grävmaskiner på 35-55 ton.

Epiroc tillkänneger nu lanseringen av nya VC 3000 rotationsfräs för användning inom dikesgrävning och stenbrytning. 

Tack vare den V-formade konstruktionen blir botten på utskärningen plan – inget material förblir orört mellan trummorna. En vanlig rotationsfräs måste röra sig i sidled för att skapa ett jämnt dike, vilket innebär att bärararmen utsätts för extra slitage. Rotationsfräsarna i VC-cutter-serien uppges kunna uppnå samma resultat genom att bara röra sig rakt. Den fungerar i princip på samma sätt som en skopa, vilket gör den enklare att använda, smidigare för bäraren och betydligt mindre energi- och tidsödande. Räknar man med den minskade stilleståndstiden och det minskade underhållsbehovet blir kalkylen ännu bättre, menar Epiroc.

Kännetecknande egenskaper hos Epirocs rotationsfräsar, som de cylindriska kugghjulen, den anpassningsbara växelmotorn med högt vridmoment och QuickSnap-fästsystemet för snabba och enkla pikbyten, återfinns alla i nya VC 3000. Den levereras som standard även med Pro-fästet, som leder alla hydraulslangar genom förlängningsarmens mitt så att de inte skadas. Dessutom finns mekaniska och hydrauliska roterbara fästen samt ett dammskyddande vattenspraysystem Hatcon, ett övervakningssystem som håller reda på drifttimmar, platser och serviceintervall och visar dessa data på praktiskt taget alla skärmar via MyEpiroc, är ett annat alternativ som ökar den övergripande effektiviteten.

”En vanlig rotationsfräs måste röra sig i sidled för att skapa ett jämnt dike, vilket innebär att bärararmen utsätts för extra slitage”.

VC 3000 levereras med en arbetsvikt på 3.200 kilo och är lämplig för grävmaskiner på 35 till 55 ton. Som standard är VC Cutter-fräsar utrustade med Epirocs unika sexkantiga skärpikar, HexPicks (patentsökt), en ny serie fräständer med sexkantiga stommar för alla typer av rotationsfräsutrustning. 

– Den sexkantiga formen kanske låter som en enkel modifiering, men faktum är att det är en genialisk branschnyhet som gör det dagliga underhållet enklare, snabbare och mindre kostsamt. Hemligheten är att det går snabbt och enkelt att lossa eller byta HexPicks med en insexnyckel. HexPicks är också mer hållbara och håller upp till 20 procent längre än alla konkurrerande produkter, Gordon Hambach, strategisk marknadschef för hydrauliska produkter på Epiroc.

Här kan du läsa fler nyheter inom entreprenadredskap

© Anläggningsvärlden 2024
info@anlaggningsvarlden.se