Epiroc förvärvar bolag inom bergförstärkning

Epiroc förvärvar kanadensisk verksamhet inom bergförstärkning
Epiroc förvärvar kanadensisk verksamhet inom bergförstärkning som tillhandahåller avancerade bergförstärkningslösningar som stärker säkerheten för gruv- och anläggningsapplikationer.

Epiroc har tecknat avtal m att förvärva verksamheten i kanadensiska företaget Yieldpoint inc, ett företag som tillhandahåller avancerade bergförärkningslösningar för ökad säkerhet för gruv- och anläggningsapplikationer.

Yieldpoint är baserat i Kingston, Ontario i Kanada, och har omkring tio anställda. Bolaget designar, tillverkar och säljer avancerade digitala geotekniska instrument, och har kunder över hela världen. Produkterna, som inkluderar bergrörelsesensorer och telemetrilösningar, används främst i gruvor under jord samt i tunnel- och anläggningsapplikationer. Yieldpoints lösningar stödjer digitalisering av bergförstärkning och skapar en säkrare arbetsmiljö. 

”Säker bergförstärkning är avgörande för gruv- och infrastruktur-verksamhet.”

– Säker bergförstärkning är avgörande för gruv- och infrastrukturverksamhet. Yieldpoints smarta och robusta övervakningslösningar kompletterar vårt bergförstärkningserbjudande väl och utökar vår portfölj av digitala lösningar. Tillsammans kommer vi att erbjuda högteknologiska bergförstärkningslösningar som gör att kunderna kan verka i en säkrare miljö och ägna mer tid åt att fokusera på sin verksamhet. Vi ser fram emot att välkomna det erfarna och professionella Yieldpoint-teamet till Epiroc säger Helena Hedblom, vd och koncernchef på Epiroc. 

Förvärvet förväntas slutföras mot slutet av andra kvartalet i år. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen då transaktionen inte omfattas av offentliggörandeskyldighet enligt EU:s marknadsmissbruksförordning.

Här kan du läsa fler nyheter inom infrastruktur

© Anläggningsvärlden 2024
info@anlaggningsvarlden.se