Enkel nödsändare från Skogma

– En liten personlig nödsändare en trygg investering, säger Fredrik Schultz, försäljningschef på Skogma. Foto: Per Eriksson
– En liten personlig nödsändare en trygg investering, säger Fredrik Schultz, försäljningschef på Skogma.
Foto: Per Eriksson

Hammerdalsföretaget Skogsmaterial Nordforest AB (Skogma) visade nödsändaren McMurdo Fastfind PLB 220 med GPS på Gallringsdagarna.

McMurdo Fastfind är världens minsta nödsändare och är vattentät,  mycket lätt och fungerar i hela världen. McMurdo Fastfind sänder nödmeddelande via Cospas-Sarsats satellitsystem som fungerar jorden runt.

– För vandraren, äventyraren, seglaren, piloten, skogsarbetaren, ja för alla som befinner sig i områden där andra möjligheter till kommunikation är svåra, eller där man utsätter sig för risker, är en liten personlig nödsändare en trygg investering, säger Fredrik Schultz, försäljningschef på Skogma.

När den aktiverats sänder den sin unika identifieringskod och satellitsystemet kontaktar direkt lokala räddningsstyrkor. Det behövs inget tillstånd att inneha en PLB. Mc Murdo Fastfind PLB aktiveras manuellt och sänder nödmeddelande på 406 MHz till satellitsystemet Cospas-Sarsat. Den sänder även på 121,5 MHz som är den frekvens som räddningsstyrkan kan pejla in.

Priset ligger på 2 896 kronor exklusive moms. Då ingår flytväst, halsrem och universalväska.

Länk till Skogma

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se