BKT sponsrar traktortävling

BKT_Xtractor_2 (9)

För andra gången spelar jordbrukstraktorer huvudrollen i TV-äventyret Xtractor. BKT som sponsor av en expedition vars destination ännu inte har avslöjats – en resa med syfte att lägga fokus på en sektor av vital betydelse för hela planeten, nämligen jordbruket.

För andra gången spelar jordbrukstraktorer huvudrollen i TV-äventyret Xtractor. BKT som sponsor av en expedition vars destination ännu inte har avslöjats – en resa med syfte att upptäcka okända landskap och kulturer och samtidigt lägga fokus på en sektor av vital betydelse för hela planeten, nämligen jordbruket. Resor, lantbruk och teknik är ingredienserna i ett äventyr som kretsar kring ett team i spetsen för en konvoj bestående av fyra stycken toppmoderna McCormick-traktorer – redo att ta sig an de mest oväntade äventyr under denna doku-realityserie. Tillsammans med de sju traktorförarna intar BKT förarsätet och utrustar sina fordon med toppmoderna däck som ger aldrig tidigare skådad prestanda, tålighet och styrka, samtidigt man respekterar marken som hjulen rullar på.

Xtractor, ett TV-format producerat av Identity, fortsätter sin resa mot världens ände. Efter 2015 års första upplaga i Australien, då traktorerna avverkade cirka 8 500 km på 50 dagar över vildmarkens oändliga vidder, står äventyret redo att ta sin början igen i april 2018. 16 personer, 4 traktorer med totalt 1 000 hästkrafter samt 3 terrängfordon varvar upp motorerna för en andra, spännande expedition, med en destination som ännu är hemligstämplad.

Det ger oss möjlighet att få tala om ett ämne som vi är starkt engagerade i, Lucia Salmaso, vd för BKT Europe.

Projektets mål och humanitära motivation matchar BKT:S filosofi perfekt. Företagets fokus har alltid legat på allmännyttan, detta genom ett antal pågående projekt som exempelvis BKT-stiftelsen som främjar ett antal samhällsinitiativ – från att förse sjukhus i Aurangabad och Mumbai med kirurgi- och sjukvårdsutrustning till att ge ekonomiskt stöd och säkra gratis utbildning åt 800 kvinnliga elever i en skola i Rajasthan.

BKT-stiftelsen stöder även aktivt projekt som drivs av Akshaya Patra-stiftelsen som främjar barns näring och utbildning i de lägre inkomstklasserna i 10 000 skolor över hela Indien. Nyligen undertecknade BKT även ett avtal med freestyle-fotbollsstjärnan Iya Traorè, som kommer från Guinea. Utöver de material eleverna behöver har BKT skänkt en skola till IYA-stiftelsen som drivs i stjärnans hemland, och har även donerat medicinsk utrustning till mindre, lokala sjukhus.

– Xtractor är ett verkligt äventyr för oss, förklarar Lucia Salmaso, vd för BKT Europe. Det ger oss möjlighet att få tala om ett ämne som vi är starkt engagerade i – globalt lantbruk – samt även om ett ytterligare ämne som ligger oss ännu varmare om hjärtat: solidaritet. För två år sedan stod vi främst i ledet under upplagan i Australien, och nu känns det fantastiskt att veta att Xtractor sprider ett humanitärt budskap.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se

BKT_Xtractor_1 (9)