Elektrisk materialhanterare från Volvo CE

Hero image of the EW240E Material Handler Grid Electric Wheeled Excavator

Den kabel-elektriska materialhanteringsmaskinen EW240 Electric MH är det senaste tillskottet till Volvo CE:s utbud av nollutsläppsmaskiner.

FBland fördelarna märks i första hand avsevärd minskning av buller, vibrationer och värme, samt att ha noll avgaser nämns när Volvo CE introducerar EW240 Electric MH på 26,2 ton och med en motoreffekt på 90 kW från elmotorn. Materialhanteringsmaskinen riktar sig till avfallshanterings- och återvinningsmarknaden.

Tack vare eldriften kan EW240 Electric Material Handler klara sig längre mellan servicetillfällena, vilket betyder lägre underhållskostnader jämfört med ett dieselalternativ. Utan motorrelaterade förbrukningsartiklar som motorolja, filter och vattenavskiljare minskar den även på driftstopp och därtill relaterade kostnader.

Hero image of the EW240E Material Handler Grid Electric Wheeled Excavator

Komforten ska vara bra med fjädrande förarstol med sätesvärme. Det är också bra sikt tack vare en platt maskinkåpa, samt att maskinen har LED-ljus och bak- och sidomonterade kameror.

— EW240 Electric Material Handler är den idealiska hållbara lösningen för grovjobbet vid avfallshantering och återvinning – en bransch där cirkulariteten är i absolut fokus. Med nästintill tysta eldrivna lösningar som är helt utsläppsfria uppfyller vi våra kunders behov av att arbeta hållbarare och leverera på sin omställningsresa samtidigt som de sänker driftkostnaderna, säger Thomas Nather, SAS Commercial Project Manager på Volvo CE.

© Anläggningsvärlden 2024.
info@anlaggningsvarlden.se